PROTUZAKONITO LETENJE

BRITANIJA DONOSI STROŽA PRAVILA LETENJA ZA DRONOVE Proširit će zonu zabrane nakon kolapsa zračnog prometa uoči Božića, a policiji će dati veće ovlasti

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 07.01.2019. u 23:43

FILE PHOTO: An airplane takes off at Gatwick Airport, after the airport reopened to flights following its forced closure because of drone activity, in Gatwick, Britain, December 21, 2018. REUTERS/Toby Melville/File Photo
Toby Melville / REUTERS

Uzlijetanje zrakoplova na aerodromu Gatwick nakon ponovnog otvaranja zračne luke zbog letenja dronova

 

Britanija će proširiti zone zabrane letenja za dronove oko zračnih luka i dati policiji nove ovlasti protiv onih koji krše zakon, objavila je vlada u ponedjeljak, nakon što su dronovi prošli mjesec paralizirali promet na jednom od najprometnijih aerodroma u zemlji.

Izmjene je u parlamentu najavio ministar prometa Chris Grayling, nakon što je uoči Božića na Gatwicku zbog dronova otkazano oko tisuću letova čime je bilo pogođeno oko 140.000 putnika.

Letenje dronova zbog kojih su na Gatwicku morali biti otkazani letovi Grayling je nazvao "namjernim, neodgovornim, proračunatim i protuzakonitim".

Ministarstvo obrane ostaje u pripravnosti kako bi se riješio bilo kakav eventualni budući problem na Gatwicku ili nekom drugom aerodromu, dodao je.

Vlada je kazala da će zona zabrane letenja biti proširena na oko pet kilometara, sa sadašnjeg jednog kilometra.

Grayling je također kazao da će vlada krenuti s testiranjem tehnologije protiv dronova.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo