POKUŠAJI OMETANJA PROMETA

Britanska policija istražuje sabotažu željeznice povezanu s brexitom

 Commons.wikimedia

Britanska prometna policija u utorak je objavila da istražuje dva odvojena pokušaja ometanja željezničkog prometa prošli mjesec za koje se vjeruje da su povezani s izlaskom države iz Europske unije.

Detektivi istražuju "dvije zlonamjerne opstrukcije" željezničke pruge u istočnom okrugu Cambridgeshire 21. ožujka i središnjem okrugu Nottinghamshire 27. istog mjeseca, otkrila je policija.

"U oba incidenta su kolege iz Network Raila identificirali uređaje na tračnicama kojima je cilj bio unijeti kaos u prijevoz. Predmeti nisu ostvarili tu namjeru", priopćila je policija, referirajući se na tvrtku koja upravlja većinom britanskih željeznica.

"Ovo je bio ozbiljan i namjerni pokušaj nekoga da uzrokuje značajnu sabotažu i poremeti britansku željezničku mrežu", stoji u priopćenju okružnog zamjenika šefa policije Seana O'Callaghana.

"Važno je naglasiti da je namjera ovih činova bila samo da usluge kasne, a ne i da načine štetu infrastrukturi, no to oba puta nije uspjelo", istaknuo je i dodao kako vjeruju da su slučajevi povezani s britanskim izlaskom iz Europske unije, no policija nije otkrila zašto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:10