DOČEKALA IH POLICIJA

CIJELA DRŽAVA SMIJE SE NESPOSOBNOJ LOPOVSKOJ BANDI Prodavač šestorici rekao da se vrate kasnije kad bude više novca u blagajni. To su i učinili...

 Profimedia, Alamy

Razbojnici koji su pokušali opljačkati trgovinu s e-cigaretama u predgrađu Charleroija već su prozvani "najnesposobnijim lopovima u Belgiji".

Naime, šestorica pljačkaša ušli su usred bijela dana u dućan s namjerom da se domognu novca od dnevnog utrška, ali ih je prodavač uspio nagovoriti da se vrate kasnije, kada bude u blagajni imao više novca. Umjesto plijena, zaradili su uhićenje.

- Bilo je to kao komedija, kazao je trgovac za BBC.

Prvo se dugih 14 minuta pokušao sprijateljiti s lopovima, među kojima je bio i jedan maloljetnik. Bilo je i naguravanja, ispričao je, ali nije im ništa dao već im je rekao da ako dođu kasnije, imat će za njih dvije ili tri tisuće eura.

Lopovi su nasjeli i otišli. Trgovac je tada nazvao policiju, ali policajci nisu vjerovali da će se lopovi vratiti.

No, lopovi se ipak jesu vratili u trgovinu u 17,30 sati, sat vremena prije zatvaranja. Kako je prodavač Didier kazao lokalnim medijima, vidio je jednog od pljačkaša na vratima i kazao im je da još uvijek nije kraj radnog dana. Kad se šeprtljava šestorka u 18,30 vratila po treći put u potrazi za svojim plijenom, u prikrajku ih je već čekala policija.

Snimku nadzorne kamere objavio je belgijski RTL.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 06:28