BEZ DLAKE NA JEZIKU

ČOVJEK S NAJKRAĆIM STAŽEM U POVIJESTI BIJELE KUĆE OTVORIO DUŠU 'Znam odakle cure informacije, tog čovjeka bi otpustio iste sekunde!'

 
Anthony Scaramucci
 Yuri Gripas/File Photo / REUTERS

Bivši direktor komunikacija u Bijeloj kući Anthony Scaramucci u ponedjeljak je gostovao talk showu Stephena Colberta 'The Late Show With Stephen Colbert' i suočio se komičarom koji je zbijao šale na njegov račun od trenutka kada je dobio posao u Washingtonu, piše The Washington Post.

'Dame i gospodo, moj prvi gost je direktor komunikacija Bijele kuće s najkraćim stažem u povijesti. Pozdravite Anthonyja Scaramuccija', rekao je Colbert na što je njegov bend zasvirao verziju Queenove pjesme 'Bohemian Rhapsody'. Ta je pjesma odabrana zbog sličnosti Scaramuccijevog prezimena i stihova pjesme 'Scaramouche, Scaramouche, can you do the fandango?'.

Scaramucci je tada rekao da mu je drago što je došao te je kroz šalu rekao da je zapisao imena svih scenarista koji rade za Colberta. 'To je moj popis za odstrel', dodao je Scaramucci.

Colbert je na početku razgovora Scaramuccija upozorio da je ovo službeni intervju koji se snima, referirajući se na intervju koji je Scaramucci dao The New Yorkeru u kojem se obrušio na Reincea Priebusa, Stevea Bannona i djelatnike Bijele kuće koji su puštali informacije u javnost.

Scaramucci i Colbert su tada prokomentirali izjavu predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trumpa o nasilju u Charlottesvilleu.

'Što misliš zašto predsjednik nije osudio rasističke ispade koji su doveli do nasilja?', pitao je Colbert.

'Bilo je kasno, neću reći da nije, ali (u ponedjeljak) je dao izjavu', rekao je Scaramucci koji je prethodno kritizirao predsjednika da je suviše deklarativno osudio nasilje.

Trump je navodno prvotnu osudu nasilja improvizirao te ju je uključivanjem riječi 'više strana, više strana' ublažio. Colberta je zanimalo koja je bila iskrena.

'Ja (predsjednika Trumpa) poznajem kao suosjećajnu osobu', rekao je Scaramucci. Colbert je tražio dokaz, no Scaramucci nije precizirao. Kako nije dobio odgovor koji je htio, Colbert se vratio na temu neonacista.

'To je zicer. Zašto misliš da je promašio?', pitao je Colbert.

Scaramucci je rekao da predsjednik zna neuobičajeno komentirati događaje te da takve stvari ne funkcioniraju sada kada je predsjednik.

Colberta je zanimalo kako je to bilo raditi u Bijeloj kući, i to samo na desetak dana.

'Puno je unutarnjih borbi', rekao je Scaramucci. 'Jesi li ti doveden da se riješiš Reincea Preibusa i Seana Spicera?', pitao je Colbert. 'Ne bih to rekao tako', odgovorio je Scaramucci. 'Reci to kao Mooch. Daj mi malo Moocha', inzistirao je Colbert.

'Mooch bi rekao da odnosi između mene i njih nisu bili dobri. Reince i ja smo bili prijatelji kada sam bio donator Nacionalnog republikanskog vijeća. Sukob je počeo kada sam stigao u Bijelu kuću', pojasnio je Scaramucci.

Scaramucci je tada rekao da je mislio da je Priebus puštao dokumente u javnost i u medije. 'Njega sada nema. Tko sada pušta dokumente, Steve Bannon?', zanimalo je Colberta. 'To sam rekao', odgovorio je Scaramucci. 'Hoće li on biti tamo za tjedan dana?', pitao je Colbert.

'Da se mene pita, on bi dobio otkaz, ali mene se ne pita', rekao je Scaramucci.

Colbert je nadalje htio doznati rade li u Bijeloj kući rasisti. Naime. Bivši vođa Ku Klux Klana David Duke je ustvrdio da su prosvjedi u Charlottesvilleu dio pokreta za ispunjavanje obećanja Donalda Trumpa. 'Je li Steve Bannon rasist?', pitao je Colbert.

'Ne mislim da je, ali onda opet nisam ga pitao', rekao je Scaramucci. 'Ne sviđa mi se što se to tolerira. To se ne bi smjelo tolerirati.'

Colberta je zanimalo je Scaramuccija zasmetalo iskustvo rada u Bijeloj kući. 'Nije. Kada dobijete takav posao znate da ga nećete raditi dugo. Međutim, mislio sam da ću trajati duže od kartona mlijeka', rekao je Scaramucci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:26