PROPALO TLO

CURE DETALJI NESREĆE KOJA JE ŠOKIRALA ITALIJU 'Klinci su sanjali posjet vulkanu, to je trebao biti poklon roditelja uoči povratka kući...'

 
 Profimedia, Facebook

Cijela Italija još je u šoku zbog nezapamćene tragedije u kojoj su poginuli dječak i njegovi roditelji nakon što se pod njima urušilo tlo na prostoru kratera vulkana Solfatara u blizini Napulja.

U nesreći su poginuli Massimiliano Carrer (45), Tiziana Zaramella (42) i njihov najstariji sin Lorenzo (11). Talijanski vatrogasci su priopćili da su izvukli tri tijela iz plitke rupe na dijelu kratera vulkana Solfatara koji je bio ograđen kako turisti ne bi dolazili na taj prostor.

- Ili je došlo do manje eksplozije ili je zemlja jednostavno propala pod njihovom težinom a oni pali u rupu - rekao je glasnogovornik talijanske vatrogasne službe Luca Cari i napomenuo da se nesreća dogodila u ograđenom prostoru.

Uzrok smrti će se službeno utvrditi autopsijom, a vatrogasci koji su bili na mjestu nesreće su rekli da su žrtve vjerojatno stradale zbog vrućih plinova koji izlaze iz zemlje na prostoru kratera.

, Image: 349249172, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy
Profimedia, Alamy


Malo mjesto Fossalta di Piave kraj Venecije zavijeno je u crno zbog velike tragedije. Obitelj je otišla na jug Italije na godišnji odmor, a zadnji dan prije povratka kući odlučili su vidjeti vulkan. Na toj ideji inzistirali su sinovi.

- Klinci su htjeli vidjeti vulkan. Učili su o vulkanima u školu, a roditelji su im taj izlet htjeli pokloniti dan uoči povratka kući i početka nove školske godine - rekao je rođak obitelji za Corriere Del Veneto

Kako je došlo do same nesreće još uvijek je nepoznato, ali pretpostavlja se da je mali Lorenzo ušao u zabranjenu zonu i propao u zemlju. Roditelji su ga htjeli spasiti, ali i ta misija je završila tragično.

- 
Martedì 12 Settembre 2017, Pozzuoli (Italia)
Cronaca
Sono morti nel cratere della Solfatara di pozzuoli, a Napoli, mentre cercavano di salvare il figlio undicenne, deceduto assieme ai genitori sotto gli occhi del fratellino più piccolo, di 7 anni.
Nella foto: il luogo della tragedia


 - 
Tuesday 12 September 2017, Pozzuoli (Italy)
News
Accident at Solfatara of Pozzuoli, 3 dead, Image: 349159968, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, LaPresse
Profimedia, LaPresse


Jedan svjedok je rekao da je po dolasku na mjesto nesreće zatekao sedmogodišnjeg dječaka kako plače i poziva u pomoć. Čovjek je odmah pozvao spasilačke službe koje su došle vrlo brzo.

Najmlađi sin je, prema izjavama svjedoka, bio u velikom šoku. Vlasnik obližnjeg kafića kaže da je nesretni dječak samo ponavljao 'gdje je moja obitelj?'.

- Kad sam vidio dječaka kako plače nisam mogao ni sanjati da ću svjedočiti najgoroj sceni u svom životu. Približio sam se krateru i vidio kako izvlače mrtva tijela. Strašno, mogu samo zamisliti kako se osjeća obitelj unesrećenih i pogotovo dječak koji je tražio pomoć - rekao je Diego Vitagliano.

Solfatara je jedan od mnogih vulkanskih kratera na području Campi Flegrei 20 kilometra zapadno od Napulja koje je za turiste otvoreno još 1900. godine. Iz zemlje na tom prostoru izlaze vodene pare topline 160 Celzija i plinovi poput otrovnog sumporovodika.

Područje nesreće poznato je i po čestom urušavanju tla.

- 
Martedì 12 Settembre 2017, Pozzuoli (Italia)
Cronaca
Sono morti nel cratere della Solfatara di pozzuoli, a Napoli, mentre cercavano di salvare il figlio undicenne, deceduto assieme ai genitori sotto gli occhi del fratellino più piccolo, di 7 anni.
Nella foto: il luogo della tragedia


 - 
Tuesday 12 September 2017, Pozzuoli (Italy)
News
Accident at Solfatara of Pozzuoli, 3 dead, Image: 349151047, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, LaPresse
Profimedia, LaPresse

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:32