TROSTRUKI UBOJICA

DETALJI UHIĆENJA TROSTRUKOG UBOJICE U NJEMAČKOJ Policiji je odmah rekao: 'Ja sam onaj kojeg tražite'. Pronađen je zahvaljujući hrabrom svjedoku

 
 Profimedia, Facebook

Predstavnici tužiteljstva njemačkog grada Rottweila i policije na današnjoj su konferenciji u Villingendorfu za novinare iznijeli pojedinosti vezano za nedavno uhićenje 40-godišnjeg hrvatskog državljanina Dražena Dakića, osumnjičenog za stravično krvoproliće - ubio je svog sina (6), ljubavnika bivše supruge i još jednu žensku osobu.

Glavni istražitelj Rolf Straub zahvalio je medijima na potpori tijekom akcije uhićenja te iznio podatak da je u potjeru za ubojicom bilo uključeno 70 pripadnika kriminalne policije. Otkrio je da su u utorak dvije osobe dojavile policiji da su vidjele ubojicu Dražena Dakića u mjestu Neufra. Jedan od svjedoka nije imao kod sebe mobitel pa je otišao do obližnje postaje prometne policije.

- Drugi svjedok je imao dovoljno hrabrosti pa je nekoliko puta prošao pokraj njega u automobilu kako bi pratio njegovo kretanje. Dakića su uhitili policajci uz prijetnju vatrenim oružjem u 16.35 sati. Uhićeni se nije opirao uhićenju. Rekao je "Ja sam onaj kojeg tražite", a da ga nitko ništa nije pitao. Otada nije imao nikakvih zahtjeva, ispričao je na pressici Straub.

Uhićeni je sa sobom imao plastičnu vrećicu u kojoj je čuvao oružje karabiner K98K, jugoslavensku inačicu njemačkog oružja, a sumnja se da je upravo s tim oružje počinio trostruko ubojstvo.

Policija zasad nema informacija o tome je li ubojica imao pomagače. Ističu tek da je razdobolje na slobodi, prije uhićenja, proveo na slobodi te da je prilikom uhićenja bio vidno umoran i iscrpljen.

Osumnjičeni Dakić danas je odveden sucu istrage koji mu je odredio pritvor do daljnjega, rekli su na konferenciji, te dodali kako se Dakić nije izjašnjavao o zločinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 22:52