ŠOKANTAN SLUČAJ

DJEČAKU (10) OD ŠOKA I STRAHA POČELA OPADATI KOSA Štapom su ga mlatili vjeroučitelj i njegov sin jer se 'loše vladao'

 Screenshot YouTube

BIRMINGHAM - Dva vjeroučitelja islamskog centra u Birminghamu pretukli su 10-godišnjaka toliko jako da mu je od šoka počela ispadati kosa, piše britanski The Guardian.

Imam Mohammed Siddique (60) i njegov 24-godišnji sin Mohammed Waqar kaznili su dječaka zbog njegovih propusta za vrijeme religijskih predavanja, uključujući proučavanje Kurana.

Imamu i sinu sud u Birminghamu izreći će presudu nakon što su obojica priznala krivnju za namjernu okrutnost.

Tužitelj Sam Forsyth iznio je na sudu kako su žrtvu batinali plastičnim štapom te kako su mladića šamarali vanjskom stranom dlana zbog ‘pričanja u učionici'.

Tukli su ga najmanje četiri puta. Fotografije su otkrile debele modrice na stražnjoj strani njegovih nogu, a zvali su ga i raznim pogrdnim imenima, poput ‘pedo’.

- Dječak je opisao kako je ovo imalo vrlo snažan utjecaj na njega te da je počeo gubiti kosu zbog stresa, rekao je Forsyth.

- Kada je imao modrice, pokušavao ih je sakriti odjećom, čak i za vrućih dana i smišljao je izgovore zašto ne ići u centar, poput trbobolje. Postao bi jako uzrujan zbog sitnica, izjavio je.

Branitelj je istaknuo kako se radi o uglednim i poštovanim ljudima koji duboko žale zbog svojih djela. Vjernici koji odlaze u džamiju imama Siddiquea, koji predaje već 30 godina, kažu kako se radi o ‘pristojnom gospodinu’.

Tužiteljstvo za obojicu traži uvjetne zatvorske kazne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:46