REX TILLERSON

DRAMA U BIJELOJ KUĆI Trumpov državni tajnik održao hitnu presicu kako bi objavio da ne daje ostavku nakon izvješća da je predsjednika nazvao debilom

    AUTOR:
    • Hina

  • OBJAVLJENO:
  • 04.10.2017. u 19:51

U.S. Secretary of State Rex Tillerson makes a statement to the media that he is not going to resign, at the State Department in Washington, U.S., October 4, 2017. REUTERS/Yuri Gripas - RC141428AF30
REUTERS

Američki državni tajnik Rex Tillerson izjavio je u srijedu da "nikad nije razmišljao o ostavci", na tiskovnoj konferenciji koje rijetko održava, a organizirana je nakon medijskih navoda o ozbiljnom neslaganju s predsjednikom Donaldom Trumpom.

"Nikad mi nije palo na pamet da odem. Imenovao me je predsjednik i bit ću ovdje sve dok predsjednik misli da mu mogu biti koristan u ostvarenju njegovih ciljeva", rekao je Tillerson u State Departmentu u Washingtonu.

NBC News izvijestio je u srijedu da je američki državni tajnik nazvao Trumpa "debilom" nakon ljetošnjeg sastanka u Pentagonu i ujedno zaprijetio ostavkom zbog nepremostivih razlika s predsjednikom. Kako navodi to glasilo, prenoseći izjave više visokih američkih dužnosnika, potpredsjednik Mike Pence se par dana poslije sastao s njim i zatražio da pokaže više poštovanja prema Donaldu Trumpu, ali i kako bi ga odvratio od ostavke.

Odgovarajući nakon konferencije na pitanje je li Trumpa, kako je izvijestio NBC, nazvao debilom, Tillerson nije jasno demantirao rekavši: "Neću se baviti nevažnim stvarima", "time se samo želi unijeti podjela" i "neću sudjelovati u podjeli ove administracije".

Trump je nakon toga na Twitteru rekao kako se NBC treba ispričati za vijest "koja je upravo u cijelosti opovrgnuta" od strane državnog tajnika Tillersona i potpredsjednika Pencea.

ELIPSO

Izdvajamo