ŠIRI SE ZARAZA

DRAMATIČNO STANJE U HRVATSKOM SUSJEDSTVU: U 24 SATA U ITALIJI UMRLO 250 LJUDI, NAJVIŠE OTKAKO JE POČELA KRIZA Potvrđeno i više od 2100 novih slučajeva

 
Koronavirus u Italiji
 AFP

Talijanska je Civilna zaštita objavila nove podatke o oboljelima od koronavirusa. U Italiji trenutno ima 14.955 oboljelih od koronavirusa, 2.116 više od jučer, dok je ukupan broj zaraženih, uključujući i umrle i one koji su se oporavili, dosegao 17.660, javlja Ansa.

Smrtnih slučajeva od koronavirusa je u Italiji 1.266, a Civilna zaštita je poručila da je zabilježeno 250 smrti u jednom danu, što je i najveći broj otkako je kriza počela. Jučer je zabilježeno 189 smrtnih slučajeva.

Prma današnjim podacima, u Italiji je hospitalizirano 7.426 osoba sa simptomima. Njih 1.328 se nalazi na intenzivnoj njezi, dok ih je 6.201 u samoizolaciji.

U Italiji je izliječeno ukupno 1.439 osoba oboljelih od koronavirusa, 181 osoba više nego jučer, rekao je to povjerenik za hitne slučajeve Angelo Borrelli.

'Socijalna distanca je ključna za smanjenje širenja zaraze. Sljedeći će tjedni biti odlučujući i ovisit će o ponašanju svakog pojedinog građanina', rekao je talijanski ministar zdravstva Roberto Speranza.

'Zahvaljujući snažnim mjerama suzbijanja ćemo razrijediti i usporiti slučajeve SarsCov2, koji će se u svakom slučaju odvijati kroz duže vremensko razdoblje. Epidemija koja je u tijeku trajat će kroz duže vremensko razdoblje', pojasnio je za Ansu epidemiolog sa Sveučilišta u Pisi, Luigi Lopalco.

U međuvremenu, gradonačelnik Milana Giuseppe Sala odlučio je zatvoriti gradske parkove te će postpisati uredbu o tome, a ona će na snazi biti od sutra ujutro. Talijanski gradovi razmišljaju i o pripremi novih kreveta za liječenje bolesnih. U Genovi se radi na tome da se transformira trajekt u bolnicu za oboljele od koronavirusa, a ona bi u roku od pet dana trebala biti spremna za početak rada te bi mogla primiti do 200 osoba. Taj bi se bolnički brod mogao moći koristiti za hospitalizaciju ljudi pozitivnih na koronavirus, a koji su otpušteni iz bolnica, no ne mogu se u potpunosti oporaviti kod kuće.

Iako je ranije najavljeno da bi se u Milanu trebalo postaviti 500 kreveta za intenzivnu njegu, ispostavilo se da Civilna zaštita za sada nije u mogućnosti to učiniti. Nadaju se da će dobiti pozitivne odgovore od međunarodnih dobavljača.

U Rimu počinje novi plan javnog prijevoza. Posljednja vožnja metroom, autobusom i tramvajem bit će u 21 sat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 18:22