PROMAKLI IM

'DVA TJEDNA NE IZLAZITE IZ SVOJIH DOMOVA' Velika uzbuna u Svetoj zemlji nakon što je otkriveno da su turisti iz Koreje pozitivni na koronavirus

    AUTOR:
    • Hina

  • OBJAVLJENO:
  • 22.02.2020. u 20:34

People wearing protective facemasks walk along a street in Shanghai on February 21, 2020. - Two more people died from the new coronavirus in Iran, infections nearly doubled in South Korea, and clusters surfaced in Chinese prisons on February 21, rekindling concerns about an epidemic that has killed more than 2,200 people in China. (Photo by NOEL CELIS / AFP)
AFP

 

Izraelske i palestinske vlasti pokušavaju umanjiti strah zbog mogućeg širenja koronavirusa nakon što je otkriveno da su hodočasnici iz Južne Koreje, koji su obišli neka od najpopularnijih mjesta u Svetoj zemlji, pozitivni na koronavirus.

Devetero turista, koji su bili pozitivni na koronavirus pri povratku u Južnu Koreju, obišli su ranije ovog mjeseca Baziliku Svetog groba u Jeruzalemu i Pećinu patrijarha na okupiranoj Zapadnoj obali, navelo je izraelsko ministarstvo zdravstva.

Ministarstvo je objavilo plan putovanja grupe i reklo da provode "epidemiološko istraživanje" o mogućem širenju virusa.

Naredili su svima koji su bili u bliskom kontaktu s grupom turista da to prijave ministarstvu i ne izlaze iz svojih domova 14 dana. Palestinsko ministarstvo zdravstva je izdalo slične upute za palestinske teritorije.

Izraelsko ministarstvo vanjskih poslova pozvalo je na izvanredan sastanak kako bi se procijenio utjecaj "afere hodočasnici" i po potrebi poduzele aktivnosti o objašnjenju incidenta.

Izraelka s kruzera Diamond Princess bila je pozitivna na koronavirus po povratku u Izrael u petak, ali je dobro i ne pokazuje simptome bolesti, objavili su dužnosnici zdravstvenih službi.

U Izraelu ili na palestinskom teritoriju nema drugih zabilježenih slučajeva koronavirusa.

Izdvajamo