TREĆI POŽAR U SKORO MJESEC DANA

Dvanaest ljudi, većinom vatrogasaca, ozlijeđeno je u urušavanju tvornice u New Delhiju

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 02.01.2020. u 12:22

Rescue workers look at the site of a fire and building collapse at a factory in New Delhi on January 2, 2020. - A New Delhi factory collapsed on firefighters on January 2 as they tackled the third major blaze in the Indian capital in less than a month, officials said. (Photo by STR / AFP)
STR / AFP

Dvanaest ljudi, većinom vatrogasaca, ozlijeđeno je u četvrtak u urušavanju tvornice u New Delhiju u kojoj je izbio požar, treći u nepunih mjesec dana u toj indijskoj prijestolnici, priopćile su vlasti.

Usto je jedna osoba bila pod ruševinama tvornice baterija sedam sati pošto je u četvrtak rano ujutro oglašena uzbuna, rekao je glasnogovornik spasilačke službe.

Više od 150 vatrogasaca mobilizirano je zbog požara u kojemu su plameni jezici bili visoki više od 10 metara u tvornici u okrugu Peeragarhi u Delhiju. Zbog eksplozije u stražnjem dijelu zgrada se srušila pri čemu se oslobodio otrovan dim.

Indiju često pogađaju slični požari zbog nepoštovanja sigurnosnih propisa.

Spasilačke službe u indijskom megapolisu stavljene su u stanje pojačane pripravnosti nakon katastrofalnih požara zadnjih tjedana.

Dana 9. prosinca 43 osobe su poginule u požaru radionice u indijskom glavnom gradu koji je bio jedan od najgorih. Devet osoba je izgubilo život u katastrofalnom požaru nakon toga.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo