BRUTALNO UBOJSTVO

EKSCENTRIČNI IZUMITELJ PRIZNAO JEZIVE DETALJE SAKAĆENJA NOVINARKE 'Dok sam sam joj rezao glavu, pao mi je na pamet film 'Sedam', s Bradom Pittom...'

 
Peter Madsen
 Scanpix Denmark/Ida Marie Odgaard / REUTERS

Prije dva tjedna u Kopenhagenu je počelo suđenje Peteru Madsenu, danskom samoukom inženjeru i izumitelju optuženom za gnjusno ubojstvo švedske novinarke Kim Wall. Na suđenju bi se trebalo utvrditi što se točno dogodilo na Madsenovoj podmornici lanjskog 10. kolovoza i rasvijetliti osobine čovjeka sposobna počiniti tako mučan zločin.

Madsen je prvo negirao zločin, a kasnije je promijenio ploču. Svoju verziju priče nekoliko je puta mijenjao, ali ustraje u tome da je novinarka umrla nesretnim slučajem. Tvrdi da se tada uspaničario, raskomadao joj dijelove tijela i bacio ih preko palube.

Međutim, danas je, drugi dan suđenja, isplivalo na vidjelo da je razmišljao o popularnom filmu iz devedesetih o serijskom ubojici, ‘Sedam’, dok je rezao glavu Kim Wall na svojoj podmornici, piše britanski Telegraph.

47-godišnjak je bio bezobrazan i prkosan prema tužitelju Jakobu Buchu-Jepsenu dok je čitao njegovu izjavu koju je dao policiji. Opisao je kako mu je na pamet pao triler s Bradom Pittom dok joj je rezao tijelo na dijelove.

‘Mislim da u izjavi nema ništa neprirodno’, rekao je sudu. ‘U tom filmu ima scena u kojoj je jednoj osobi odsječena glava.’

Prosecutor Jakob Buch-Jepsen arrives at the courthouse where the trial of Danish inventor Peter Madsen, charged with murdering and dismembering Swedish journalist Kim Wall aboard his homemade submarine, opens in Copenhagen, Denmark March 8, 2018. Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix/via REUTERS    ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY.  DENMARK OUT. - RC18F36EA8E0
Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix / REUTERS
Tužitelj Jakob Buch-Jepsen

Peter Madsen bio je dobro poznat u Danskoj i prije uhićenja. Znali su ga kao izumitelja koji sanjari o istraživanju nepoznatih svjetova. Izgradio je svoju podmornicu i planirao privatno putovanje u svemir.

Sada je suočen s mogućom doživotnom kaznom zatvora za ubojstvo s predumišljajem, oskvrnuće pokojnika i seksualni napad na Wall (30), koja mu je pravila društvo na podmornici pišući o njemu članak za novine. Tužitelji tvrde da se radi o 'kontrol freeku' koji je maštao o zlostavljanju, ubijanju i komadanju žene. Smatraju da je zločin počinio kako bi zadovoljio svoju seksualnu fantaziju.

Na sudu je povremeno spuštao glavu i stavljao ruke preko lica kao da ga nešto boli, no kad je počelo ispitivanje, onda se otvorio.

The homemade submarine (Nautilus UC3) seized by the Danish police after the inventor and submarine-builder, Peter Madsen, was accused of murder on the Swedish journalist Kim Wald. the location of the seized submarine is Nordhavn (North habour) in Copenhagen., Image: 353403176, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy
Profimedia, Alamy
Podmornica Nautilus UC3 Petera Madsena koju je zaplijenila policija

Tvrdi da je novinarka umrla nakon što se dogodio kvar na podmornici i soba se ispunila toksičnim plinovima. Njega je tad uhvatila panika i odlučio se riješiti tijela. Međutim, priznao je da je pomoću 50 cm dugačkog oštrog odvijača sakatio dijelove Kiminog tijela, da je gledao ruski animirani ‘snuff’ film u kojem dekapitiraju ženu, te da se jako zanimao za Marcela Lychau Hansena, zloglasnog danskog serijskog ubojice. Rekao je da joj je odvijačem radio rupe na prsima kako bi bio siguran da će joj tijelo potonuti u vodi.

‘Izbo sam je na više mjesta na tijelu da se ne bi napuhala. Uzeo sam prvo što mi je palo pod ruku. Nema ničeg seksualnog u tome što je imala rupe i u vagini. Razumijem zašto tako možete pomisliti, ali u tome što se mene tiče ničeg seksualnog nije bilo’, ustvrdio je Madsen na sudu. Animirani ‘snuff’ film ruskog umjetnika prikazan je na sudu i u njemu mongolski ratnici golu ženu nabijaju na šiljke, a potom joj odrežu glavu.

Predviđeno je da će suđenje trajati 12 dana, a presuda se očekuje 25. travnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:40