NARUŠAVANJE REPUTACIJE

Elonu Musku sudit će se jer je spasioca na Tajlandu nazvao pedofilom

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 03.12.2019. u 23:31

FILE PHOTO: Tesla Chief Executive, Elon Musk enters the lobby of Trump Tower in Manhattan, New York, U.S., January 6, 2017. REUTERS/Shannon Stapleton/File Photo - RC1D8AB8C8C0
Shannon Stapleton / REUTERS

Elon Musk

Vlasniku Tesle Elonu Musku u utorak počinje suđenje jer je britanskog ronioca, koji je pomogao spasiti skupinu dječaka iz špilje na Tajlandu, prozvao pedofilom na Twitteru.

Vernon Unsworth, koji je odigrao ključnu ulogu u spašavanju 12 dječaka i njihovog nogometnog trenera iz špilje Tham Luang Nang Non u srpnju 2018., rekao je da ga je Musk lažno opisao "pedofilom" na Twitteru.

Unsworth kaže da Musk, čije su objave na Twitteru već dugo pod mikroskopom, treba platiti odštetu i odgovarati za narušavanje njegove reputacije.

Suđenje bi trebalo potrajati pet dana, a očekuje se da će i Musk svjedočiti u svoju obranu. Već se ispričao zbog svog tvita.

Iako u slučaj nije uključena kompanija, ulagači i regulatori izrazili su zabrinutost zbog točnosti njegovih tvitova.

Muskov profil na Twitteru prati 29.8 milijuna ljudi i predstavlja najveći publicitet njegovoj kompaniji električnih automobila sa sjedištem u Palo Altu u Kaliforniji koja se ne oglašava.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo