DROGA U ŠKOLI

ENGLESKI OSNOVNOŠKOLAC PREVEZEN U BOLNICU NAKON ŠTO JE PROBAO 'BIJELI PRAH NALIK KOKAINU' O incidentu je obaviještena policija i roditelji učenika

 Profimedia, Sciencephoto RM

12-godišnjak je hitno prevezen u bolnicu u engleskom Hampshireu nakon što je uzeo prah nalik kokainu, piše Mirror.

Njemu i njegovom prijatelju, treći je učenik rekao da se radi o drogi i jedan od dječaka ga je ušmrkao u pauzi između dva školska sata. No nedugo nakon toga ga je uhvatila panika pa je priznao učiteljici što je učinio na što je ona pozvala hitnu pomoć.

Policija Hampshirea pokrenula je istragu kako bi se utvrdilo o kojoj je točno supstanci riječ i ako su je dječaci nabavili. Glasnogovornik policije je rekao da su djeca vjerovala da se radi o kokainu, no analiza je pokazala da nije riječ o toj drogi. Također, priopćeno je da su dječaci odvedeni u bolnicu iz predostrožnosti, no zapravo nisu osjećali nikakav efekt niti posljednice uzimanja praha.

Javna škola Park u kojoj se incident dogodio, ima nešto manje od 1.000 učenika između 11 i 16 godina, a o čitavom su slučaju javnost izvijestili putem svojeg Facebook profila.

'1. veljače učenik sedmog razreda donio je paketić koji je sadržavao bijeli prah. Prije nego su zaposlenici postali svjesni situacije, dvojica dječaka probali su nepoznatu supstancu. Čim su zaposlenici škole doznali za taj događaj, pozvali su hitnu pomoć, a paketić s prahom konfiscirali. Obaviještena je i policija i roditelji učenika.'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 07:00