TURSKI PREDSJEDNIK

ERDOGAN 'Svi bi poput mene trebali imati četvero djece. Kondomi su izdaja'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 22.12.2014. u 23:17

AFP

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan "izdajom" je nazvao napore usmjerene na jačanje kontrole rađanja, rekavši da bi kontracepcija mogla "posušiti" cijelu jednu generaciju ljudi, objavili su u ponedjeljak turski mediji.

Turski predsjednik to je rekao u nedjelju na vjenčanju sina jednog od njegovih najbližih suradnika, poslovnog čovjeka Mustafe Kefelija.

"Jedno ili dvoje (djece), to nije dovoljno. Ako želimo osnažiti svoj narod, treba nam dinamičnije i mlađe stanovništvo. To nam treba kako bismo Tursku doveli na razinu modernih civilizacija", rekao je pred tek oženjenim parom.

"U ovoj zemlji", protivnici "već godinama sudjeluju u izdaji kontrole rađanja, nastojeći isušiti našu generaciju", dodao je.

"Jedno dijete je sinonim za samoću, dvoje za rivalstvo, troje za ravnotežu, a četvero za obilnost. A Bog se brine za ostalo", dodao je.

Otac četvero djece, dva dječaka i dvije djevojčice, Erdogan je već iznosio prijedloge o ograničavanju prava na pobačaj i pilule za sutra. No, nedjeljna je izjava dosad njegova najžešća po pitanju kontracepcije.

Izdvajamo