UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ

FACEBOOK U PRVA 24 SATA UKLONIO 1,5 MILIJUNA SNIMAKA NAPADA NA DŽAMIJU Novozelandska premijerka traži raspravu o prijenosu uživo

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 17.03.2019. u 10:10

The Facebook login screen is seen in this photo illustration on March 13, 2019 in Warsaw, Poland., Image: 419213662, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights ***, Model Release: no, Credit line: Profimedia, SIPA USA
Profimedia, SIPA USA

Ilustracija

 

Društvena mreža Facebook u prva 24 sata uklonila je 1,5 milijuna primjeraka snimaka napada na džamiju koje su objavljivali korisnici, objavila je ta tvrtka u nedjelju u tvitu.

Iz Facebooka su također naglasili da su uklonili i sve uređene verzije originalne snimke koje nemaju u sebi uznemirujućeg sadržaja.

Ta društvena mreža ima dvije milijarde aktivnih korisnika.

Novozelandska premijerka Jacinda Ardern poručila je u nedjelju kako želi raspravu o "streamingu" uživo na toj društvenoj mreži. Ardern je rekla da je operativna čelnica Facebooka, Sheryl Sandberg, izrazila svoju sućut zbog napada na dvije džamije u kojima je poginulo 50 ljudi, a neki dijelovi napada bili su uživo prenošeni na toj društvenoj mreži.

"Naravno, javila mi se Sheryl Sandberg. Nisam razgovarala s njom izravno, ali nam se javila, izrazila je sućut zbog onog što se dogodilo na Novome Zelandu", rekla je Ardern na novinskoj konferenciji upitana treba li Facebook onemogućiti 'streaming' uživo.

"Ovo je problem o kojem ću raspraviti izravno s Facebookom", poručila je Ardern.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo