JEDAN KROZ JEDAN

FANTOMSKI VLASNIK Propala NDH upisana kao vlasnica nekretnine u zemljišnim knjigama u Međugorju

U katastarskoj općini Međugorje bivša NDH je upisana kao vlasnica šume.

MOSTAR - Da kvislinšku tvorevinu Nezavisnu Državu Hrvatsku, gotovo 70 godina nakon njezine propasti, na životu ne održavaju samo povici 'Za dom' i ikonografija među dijelom navijača i ljubitelja jednog pjevača pastirskog rocka, crno na bijelo svjedoči zemljišnoknjižni izvadak s Općinskog suda u Mostaru.

Parcela označena kao Miletina šuma u katastarskoj općini Međugorje vodi se na tom izvatku iz studenog ove godine kao 'jedan kroz jedan' vlasništvo NDH.

Do tog je otkrića došao Dnevni avaz , a vjerodostojnost izvatka potvrdio je i sam predsjednik mostarskog Općinskog suda Marin Zadrić, koji kaže da su u vezi s ovim slučajem već reagirali iz Ministarstva pravosuđa Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK).

"Naložio sam svojim službenicima da sukladno propisima krenu u proceduru ispravljanja. Taj nalog uključuje 'recept' tko je to trebao ranije učiniti, to jest ispraviti, a nije, te ima li odgovornosti službenika ovog suda ili nekog državnog službenika od prije 50 godina", rekao je Zadrić Dnevnom avazu i dodao da vjeruje da sličnih slučajeva ima i izvan BiH.

"Zemljišne knjige regulirane su federalnim propisom, a mi smo, da bismo skratili proceduru, uputili zahtjev Sudu da se to što hitnije ispravi", rekao je ministar pravosuđa HNK Radenko Mirić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:12