ŠEF DRŽAVE IZVAN KONTROLE

FILIPINSKI FÜHRER 'Isprike Židovima što sam se usporedio s Hitlerom, ali gdje sam pogriješio? Ja stvarno želim pobiti tih par milijuna narkomana'

Duterte je pobijedio na izborima nakon kampanje u kojoj je dominiralo njegovo obećanje da će iskorijeniti droge u društvu ubijanjem desetaka tisuća ljudi
 REUTERS

Filipinski predsjednik Rodrigo Duterte u nedjelju se ispričao Židovima zbog toga što se usporedio s Adolfom Hitlerom, no kazao je kako nije učinio ništa pogrešno i ponovio je kako bi pobio milijune ovisnika o drogama.

Duterte, čiji je krvavi rat protiv kriminala već izazvao međunarodnu osudu, izazvao je ogorčenje u petak kad je usporedio svoj smrtonosni rat protiv kriminala s Hitlerovima naporima za istrebljenje Židova.

Duterte je kazao kako je reagirao na kritičare koji su ga usporedili s nacističkim vođom.

"Pa sam rekao naravno ja sam Hitler, no oni koje ću pobiti su ovi (ovisnici o drogama)", kazao je u petak Duterte u govoru koji se prenosio na nacionalnoj televiziji.

Duterte (71) u svibnju je pobijedio na izborima nakon kampanje u kojoj je dominiralo njegovo obećanje da će iskorijeniti droge u društvu ubijanjem desetaka tisuća ljudi.

Od kada je 30. lipnja preuzeo dužnost policija je ubila više od 1200 osoba a 1800 je umrlo u nerazjašnjenim okolnostima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:41