STRAVA

FOTO: 'BILI SU SRETNA I DOBROSTOJEĆA OBITELJ, SVI SMO U ŠOKU...' Ušli u kuću susjeda i zatekli jeziv prizor: Čak 11 leševa visjelo je sa stropa...

 
Obitelj Bhatia
 Profimedia, Caters News

U New Delhiju, glavnom gradu Indije, u nedjelju je Gurcharana Singha njegova supruga poslala da provjeri zašto lokalni dućan još uvijek nije otvorio vrata. Bili im je također čudno zašto susjedna brojna obitelj, koja je držala taj dućan i živjela na katu iznad, još uvijek nije uključila motornu pumpu za vodu, što bi običavali činiti svakoga dana točno u 4:30 sati ujutro.

"Kad sam ušao, sva su vrata bila otvorena i oni su visjeli sa stropa. Ruke su im bile zavezane. Bio sam u šoku kad sam vidio toliko tijela, požurio sam kući i rekao svojoj supruzi", kazao je Singh za BBC. Policija je ubrzo stigla na lice mjesta. Zatekli su mrtvih 11 članova obitelji Bhatia: 75-godišnju Narayan Devi, njenu kći, dvojicu sinova, njihove supruge i petero unučadi starih od 15 do 33 godine. Svi su visjeli sa stropa svoje kuće, osim Narayan Devi, koja je ležala na podu. Ruke su im bile vezane iza leđa, a oči i usta prekriveni krpom.

Najstarija unuka Priyanka upravo se prije dva tjedna zaručila, što je bio povod velikog slavlja na koje je obitelj pozvala brojne ljude. Susjedi su kazali da je obitelj bila vrlo aktivna u zajednici, te ih opisuju kao vjernike koji su bili sretni i financijski sređeni. Živjeli su u trokatnoj kući u Burariju, četvrti u New Delhiju koju većinom nastanjuje srednja klasa. Tamo su živjeli posljednjih više od 20 godina, otkad su došli iz susjedne države Rajasthan. Vodili su dva dućana u prizemlju svoje kuće, jedan sa živežnim namirnicama i drugi sa šperpločama.

: (Pictured: The house of Bhatia family in Sant Nagar in northern Delhi, India - 11 family members of Bhatia family were found dead, hanging from the iron grill blindfolded and mouths taped shut in the courtyard of their two-storey house) A postmortem report has confirmed six out of 11 members of an Indian family who were mysteriously found dead were hanged to death. Indian police suspect an occults play in the suicide and murder of 11 members of a joint family including two teenagers and a 77 year old woman that has shaken the Indian capital city. The suicide and murder of one Bhatia family wreaked panic in a silent colony of Sant Nagar in northern Delhi on Sunday morning when ten bodies were found hanging from an iron grill, blindfolded and mouths taped shut in the courtyard of their two-storey house. The body of the familys matriarch Narayana Devi was found in another room. ., Image: 376642211, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Caters News
Profimedia, Caters News
Kuća obitelji Bhatia

Okolnosti tragedije ove obitelji u "kući smrti', kako su je već prozvali, prilično su zbunjujuće i policija još uvijek nije isključila mogućnost ubojstva. Ipak, prema tragovima pronađenima u kući, moguće je da se radi o "masovnom samoubojstvu povezanom s duhovnim i mističnim praksama", kako su naveli istražitelji.

Naime, pronađene su rukom pisane bilješke koje su mediji već prozvali "priručnikom za ubojstvo". U njima se detaljno opisuje kako zavezati ruke i noge, a mrtva tijela 10 članova obitelji pronađena su u vrlo sličnom položaju. Prema policijskim izvorima, upute tvrde da će taj "ritual" dovesti do "mokše", što je spasenje na sanskritu.

Dakle, moglo bi se zaključiti da se radi o kolektivnom samoubojstvu pod utjecajem kakvog kulta, no susjedi ne vjeruju u to. Sujata Bhatia, kći Narayan Devi, koja nije živjela u kući stradale obitelji, također ne vjeruje da se radi o samoubojstvu. "Svi su bili toliko sretni. Netko je pobio moju obitelj i policija ih treba pronaći", izjavila je za PTI, kako prenosi BBC.

: (Pictured: Collect image of Bhatia family). A postmortem report has confirmed six out of 11 members of an Indian family who were mysteriously found dead were hanged to death. Indian police suspect an occults play in the suicide and murder of 11 members of a joint family including two teenagers and a 77 year old woman that has shaken the Indian capital city. The suicide and murder of one Bhatia family wreaked panic in a silent colony of Sant Nagar in northern Delhi on Sunday morning when ten bodies were found hanging from an iron grill, blindfolded and mouths taped shut in the courtyard of their two-storey house. The body of the familys matriarch Narayana Devi was found in another room. ., Image: 376642208, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Caters News
Profimedia, Caters News
Obitelj Bhatia

Ipak, okolnosti slučaja ne idu na ruku istražiteljima: nema tragova nasilne provale u kuću. Ništa nije premješteno, zlatni nakit ostao je nedirnut, baš kao i mobiteli i druge tehničke sprave.

Od cijelog kućanstva preživio je jedino pas Jacky, koji je poslan na terasu na krovu kuće, a susjedi kažu da se nijednom nije oglasio tijekom noći.

11 mrtvih tijela pokopano je u ponedjeljak u New Delhiju nakon obdukcije, ali razlog njihove smrti još uvijek ostaje misterij.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 22:10