EKOLOŠKA KATASTROFA

FOTO: DOGODILO SE NAJGORE Izlila se nafta iz potonulog iranskog tanker, odvojene mrlje pokrivaju područje veće od 100 četvornih kilometara!

 
 China Daily/ handout / Reuters

Nafta iz iranskog tankera, koji je potonuo u nedjelju, razlila se Istočnim kineskim morem u odvojene mrlje pokrivajući područje veće od 100 četvornih kilometara, potvrdile su u četvrtak kineske vlasti.

Ranije satelitske snimke pokazivale su dvije velike mrlje, gušće i koncentriranije, a posljednji podaci pokazuju četiri mrlje u rasponu od 5,5 do 48 četvornih kilometara, izvijestila je Državna oceanska administracija. (SOA)

Veliki tanker Sanchi potonuo je u u najgoroj tankerskoj nesreći desetljeća uzrokujući zabrinutost za štetu u morskom ekosustavu. Tijela dvojice mornara otkrivena su na brodu, dok je tijelo trećeg izvučeno iz mora blizu broda. Preostalih 29 članova posade smatra se nestalima.

The oil spill from a stricken Iranian tanker Sanchi that sank on Sunday is seen in the East China Sea, on January 17, 2018 in this photo provided by Japan's 10th Regional Coast Guard. 10th Regional Coast Guard Headquarters/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS PICTURE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY.
REUTERS
Naftna mrlja u Istočnom kineskom moru

Kinesko ministarstvo transporta objavilo je kako su spasilački timovi locirali olupinu na dubini od 115 metara ispod morske površine i spremaju se spustiti dva podovdna robota da ju istraže.

Iz SOA-e su izvijestili kako si prikupili 19 uzoraka vode i utvrdili da u njih pet razina nafte prelazi dopuštene granice.

Timovi za čišćenje nastavljaju nadzirati područje oko olupine, procjenju kretanje i širenje izlivene nafte i ekološki utjecaj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:46