ZATEGNUTI ODNOSI

FOTO: MELANIA NAPRAVILA POTEZ KAKAV NIJEDNA PRVA DAMA PRIJE NJE NIJE IZVELA Čak je i izborom odjeće poslala vrlo snažnu poruku

 
 REUTERS

Prva američka dama Melania Trump u utorak je na sebe skrenula pažnju američkih medija izborom boje odjeće i odvojenim dolaskom u Kongres od američkog predsjednika Donalda Trumpa na njegov govor o stanju nacije.

Melania se nije pojavljivala u javnosti od objavljivanja afere u listu Wall Street Journal o tome kako je navodno Trump platio 130.000 dolara pornoglumici kako bi šutjela o njihovoj vezi dok je on bio u braku s Melanijom.

U.S. first lady Melania Trump smiles as she is mentioned by President Donald Trump during his State of the Union address to a joint session of the U.S. Congress on Capitol Hill in Washington, U.S. January 30, 2018. REUTERS/Jonathan Ernst
REUTERS

Prva dama stigla je u Kongres sama i odjevena u bijeli komplet s hlačama. Izborom boje poklopila se s dijelom zastupnica Demkoratske stranke, koje su odjećom te boje prošle godine prosvjedovale protiv Trumpova prvog obraćanja Kongresu.

Bijela je boja već dugo boja sufražetkinja, a Hillary Clinton nosila ju je tijekom predsjedničke utrke te na inauguraciji američkog predsjednika Trumpa.

Nakon Trumpova ulaska u Bijelu kuću, mnoge poznate žene odjenule su je u znak prosvjeda, a na protekloj dodjeli američkih glazbenih nagrada Grammy pjevačici Keshi pobornice pokreta protiv zlostavljača u filmskoj i glazbenoj industriji pridružile su se na pozornici također odjevene u bijelo.

Svojim dolaskom u Kongres Melania je odstupila od uobičajene prakse da supruge prate američke predsjednike, čega su se, primjerice, svih osam godina mandata njihovih muževa držale i Michelle Obama te Laura Bush, piše CNN.

First lady Melania Trump (R) applauds with second lady Karen Pence (L) during U.S. President Donald Trump's State of the Union address to a joint session of the U.S. Congress on Capitol Hill in Washington, U.S. January 30, 2018. REUTERS/Jonathan Ernst
REUTERS

No kao i u slučaju mnogih njezinih dosadašnjih poteza, i ove tajne "slovenske sfinge", kako ju je nazvao CNN, američki mediji nisu uspjeli proniknuti.

Prema američkoj administraciji, Melanija se vratila u Bijelu kuću s predsjednikom nakon njegova govora o stanju nacije.

Melania je dočekana ovacijama i zauzela je mjesto na kojemu tradicionalno sjede prve dame. Njezino bijelo odijelo bilo je u snažnom kontrastu s crnom bojom koju su nosili mnogi zastupnici u Kongresu, ali i zastupnice. To je boja koja je poslužila da se proteklih dana i tjedana izrazi potpora pokretu Time's Up protiv moćnika koji su seksualno zlostavljali i ponižavali žene u politici, estradi i filmu. Neki su i u dvorani Kongresa imali bedževe toga pokreta.

Prema pisanju New York Timesa, prva dama bila je bijesna na svoga supruga nakon objave teksta u Wall Street Journalu te je čak i otkazala zajednički odlazak s njim na Svjetski ekonomski forum u Davosu.

Preston Sharp, who organized the placing of U.S. flags at the graves of 40,000 veterans, sits with first lady Melania Trump and Officer Ryan Holets of the Albuquerque, New Mexico, police department as U.S. President Donald Trump delivers his State of the Union address to a joint session of the U.S. Congress on Capitol Hill in Washington, U.S. January 30, 2018. REUTERS/Leah Millis
REUTERS

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:39