SIROTA ŽIVOTINJICA

FOTO: 'PA ŠTO ONI TO, ZABOGA, JEDU?!' Dvojica mladića izazvala opću sablazan na tržnici kad su pred svima zagrizli prvi zalogaj

 CPS

Deonisy Khlebnikov (22) i Gatis Lagzdins (29) proglašeni su krivima na sudu u Velikoj Britaniji jer su na veganskoj tržnici u Sohou u Londonu, na opće zgražanje okupljenih, počeli jesti vjevericu.

Bizaran performans odvio se krajem ožujka. Mladići su došli na tržnicu, izvukli vjevericu koju su tko zna gdje nabavili, te počeli gristi njeno meso. Brzo se pojavila policija i odvela mladiće, a u ponedjeljak su na sudu proglašeni krivima, javio je BBC.

Natalie Clines iz Kraljevskog tužiteljstva rekla je kako su mladići time htjeli iskazati svoje protivljenje veganstvu, te da su u obrani izrekli kako "žele podići svijest o opasnostima bezmesne prehrane". Samo, nije baš jasno zašto su za to izabrali hranjenje sirovom vjevericom.

'Izazvali stres među građanima'

- Svojim izborom da taj gnjusni čin izvedu ispred veganskog štanda, te zato što su nastavili jesti vjevericu iako im je rečeno da to ne rade, jasno je da su planski i namjerno htjeli uznemiriti javnost koja je tamo bila okupljena - rekla je na suđenju tužiteljica dodavši kako su njihove radnje izazvale "značajan stres među građanima među kojima je bilo i malene djece".

Khlebnikov je kažnjen s 200 britanskih funti, a Lagzdins, koji se nije pojavio na suđenju, dobio je kaznu od 400 funti, piše BBC.

Necenzurirane i krajnje uznemirujuće fotografije objavilo je britansko Kraljevstvo tužiteljstvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:43