NAJGORI RIBOLOV IKAD

FOTO: PRIJATELJI PET DANA PROVELI NA KROVU SVOG AUTOMOBILA U PAKLENIM UVJETIMA Sve je krenulo nizbrdo kada je njihov pas došao do ruba vode

 
 Facebook, WA Police

Policija je u bespućima zapadne Australije usred blatnog jezera pronašla dva muškarca kako čuče na krovu svog automobila. Društvo im je pravio i pas, a razlog zašto nisu se mogli pomaknuti iz svojih par kvadratnih metara je činjenica da su oko njih kružili krokodili. Na kraju je otkriveno da su nesretni momci na krovu auta proveli čak pet dana.

Charlie Williams (19) i Beau Bryce-Morris (37) krenuli su u ribolov na poluotok Dampier koji je stotinjak kilometara udaljen od gradića Broomea. Međutim, nisu računali na nadolazeću plimu zbog koje su zapeli usred ničega i bili prisiljeni napustiti udobnost automobilskih sjedala i popesti se na krov.

WA Police


Međutim, prava drama je nastala kada je njihov pas stigao do ruba vode i tako privukao pozornost krokodila. Ubrzo su se opasni gmazovi počeli skupljati oko automobila i muškarcima ništa nije drugo preostalo nego čekati pomoć. Nažalost po njih, bili su u zabačenom području tako da njihovi pozivi u pomoć nisu došli do dežurnih službi.

Velika potraga uslijedila je tek kada je otac od jednog mladića shvatio da mu se sin nije vratio s izleta. Srećom, policija ih je pronašla na vrijeme. S obzirom da su na krovu proveli čak pet dana, hrabri momci nisu bili u baš najboljem stanju. Koža im je popucala zbog jakog sunca, bili su iscrpljeni i dehidrirani.

- Bili su u jadnom stanju, ali nisu skrivali sreću kad su nas vidjeli - rekao je šef policije Mark Balfour za BBC

- Preživjeli su samo zato što su bili pametni i organizirani. Dobro su rasporedili hranu i vodu, ostali su bez zaliha tek nekoliko sati prije nego što smo ih pronašli.

WA Police


Šef policije otkrio je da su momci bili prestravljeni nakon što su primijetili da je krokodil pokušao napasti njihovog psa. To su čak i dokumentirali pomoću kamere.

- Moj pas je došao do ruba i predator je odmah znao. I ne samo on, uskoro su počeli izranjati i drugi... - rekao je Bryce-Morris.

Kaže da su mu dani provedeni na automobilu bili prestrašni.

- Najgore od svega je što smo svakodnevno mogli vidjeti zrakoplove kako lete iznad nas. Grozan je osjećaj kad shvatiš da nas nitko nije primijetio. A uvjeti su bili prestrašni. Takvu vrućinu nikada nisam osjetio, bio je to pakao. Koža nam je gorila... Ne moram objašnjavati da mi to nije bilo najbolje iskustvo u životu.

Facebook

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:56