STIHIJA

FOTO: U POTPUNOSTI IZGORIO GURMANSKI HRAM Ogromni požar progutao čuveni njemački restoran koji je 25 puta dobio tri prestižne Michelinove zvjezdice

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 05.01.2020. u 10:53

05 January 2020, Baden-Wuerttemberg, Baiersbronn: Fire brigade personnel extinguish a fire in the old building of the restaurant in the hotel
dpa Picture-Alliance/AFP

restoran Schwarzwaldstube

 

Schwarzwaldstube, renomirani restoran s tri zvjezdice u Baiersbronnu u Njemačkoj, u potpunosti je uništen u požaru koji je izbio u noći na nedjelju, objavila je vatrogasna služba, a prenosi portal Bild.

Gasitelji su prvu dojavu o vatrenoj stihiji zaprimili oko 3.20 sati. Na teren je izišlo čak 150 vatrogasaca, a čak ni pet sati nakon dojave požar još nije bio u potpunosti pod nadzorom. Srećom, ozlijeđenih nije bilo.

 

Spomenuti Schwarzwaldstube nalazi se u sklopu hotela Traube Tonbach i pripada ekskluzivnoj grupi njemačkih restorana. Kao šef kuhinje ondje je radio Torsten Michel, koji slovi kao jedan od najboljih chefova u Njemačkoj.

Inače, Michel je u Schwarzwaldstubeu, koji je čak 25 puta dobio tri Michelinove zvjezdice, češće od bilo kojeg drugog njemačkog restorana, naslijedio kulinarskog maga Haralda Wohlfahrta, koji je u grandioznoj karijeri čak kuhao i astronautima na Međunarodnoj svemirskoj stanici.

Uzrok požara još nije poznat.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo