STIHIJA

FOTO: U POTPUNOSTI IZGORIO GURMANSKI HRAM Ogromni požar progutao čuveni njemački restoran koji je 25 puta dobio tri prestižne Michelinove zvjezdice

 
restoran Schwarzwaldstube
 dpa Picture-Alliance/AFP

Schwarzwaldstube, renomirani restoran s tri zvjezdice u Baiersbronnu u Njemačkoj, u potpunosti je uništen u požaru koji je izbio u noći na nedjelju, objavila je vatrogasna služba, a prenosi portal Bild.

Gasitelji su prvu dojavu o vatrenoj stihiji zaprimili oko 3.20 sati. Na teren je izišlo čak 150 vatrogasaca, a čak ni pet sati nakon dojave požar još nije bio u potpunosti pod nadzorom. Srećom, ozlijeđenih nije bilo.

Spomenuti Schwarzwaldstube nalazi se u sklopu hotela Traube Tonbach i pripada ekskluzivnoj grupi njemačkih restorana. Kao šef kuhinje ondje je radio Torsten Michel, koji slovi kao jedan od najboljih chefova u Njemačkoj.

Inače, Michel je u Schwarzwaldstubeu, koji je čak 25 puta dobio tri Michelinove zvjezdice, češće od bilo kojeg drugog njemačkog restorana, naslijedio kulinarskog maga Haralda Wohlfahrta, koji je u grandioznoj karijeri čak kuhao i astronautima na Međunarodnoj svemirskoj stanici.

Uzrok požara još nije poznat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:21