'DIVLJA SVINJA'

FOTO, VIDEO Slavni milijarder ponudio svoju mini-podmornicu za spas djece na Tajlandu, ubrzo mu stigao odgovor: 'Hvala, ali nije baš praktična'

 
 Twitter

Utemeljitelj SpaceX-a i slavni inovator Elon Musk na Twitteru je podijelio fotografije i video svoje 'mini-podmornice' kojom je imao namjeru pomoći tajlandskim vlastima pri izvlačenju dvanestorice dječaka i njihovog trenera iz pećine.

No obzirom da ih je osmorica već spašeno, čini se da je Musk malo zakasnio, pa iako je ponudio svoju pomoć, izgleda da su se tajlandske vlasti snašle i bez njega.

- Napravljena je od komada rakete, a nazvana je Divlja svinja prema nogometnom klubu za koji igraju djeca. Raketa je kod pećine, tamo će i ostati za slučaj da bi mogla biti korisna u budućnosti, napisao je Musk.

- Iako joj je tehnologija odlična i sofisticirana, njegova podmornica u ovoj situaciji nije praktična, kazao je Narongsak Osatanakorn, voditelj operacije spašavanja.

Podsjetimo, do sad je spašeno osmero dječaka, a tajlandske vlasti se nadaju da bi do kraja dana mogli spasiti preostalih četvero i njehovog trenera.

Slavni milijarder na Instagramu je podijelio i snimak ulaska u pećinu.

Just got back from Cave 3

Objavu dijeli Elon Musk (@elonmusk)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:48