'HLADNO MI JE...'

Fotografija ovog dječaka postala je svjetska senzacija, iza njega djeca se valjaju od smijeha, a konačno je na vidjelo izašla i njegova životna priča

 
 Screenshot / © People's Daily Online

Internetom se širi fotografija dječaka u Kini kojem su se od hladnoće smrznule obrve i kosa dok je pješice išao u školu.

Wang Fuman do škole u Yunnanu hodao je kao i svaki put 4,5 kilometra, a to jutro temperatura od minu 9 Celzijevih stupnjeva i tanka jakna koju je nosio od njega su napravile "snjegovića".

Učiteljica ga je fotografirala, a u pozadini se vide njegovi kolege iz razreda koji pucaju od smijeha.

News.sky.com prenosi tamošnje medije koji kažu da je riječ o 8-godišnjaku koji do škole svaki dan hoda oko sat vremena, a u toj svakodnevnoj borbi nije usamljen. Mnoga djeca, naime, moraju sama i pješice ići u školu te se tijekom dana brinuti sami za sebe jer su im roditelji prisiljeni raditi u industrijskim pogodnima u udaljenim gradovima.

Za njih su čak počeli koristiti naziv "zaboravljena djeca Kine".

Ovaj dječak živi sa sestrom i bakom, a nikad nije vidio grad.

Nakon što je fotografija podijeljena na internetu, proširila se po svijetu, dok tisuće u komentarima izražava žaljenje što su neka djeca uopće dovedena u ovu situaciju.

"Plačem. Zaboravljena djeca moraju se brinuti sama o sebi i o svojoj budućnosti", samo je jedan od brojnih sličnih komentara korisnika.

Maleni Fuman je pak, kao i svako dijete, iskren i jednostavan. Za lokalne medije je samo rekao "Hladno je kad idem u školu, ali nije mi teško".

Jedina želja mu je, kaže, jednog dana vidjeti Peking. "Zanima me kako tamo uče djeca", kaže Fuman.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:27