VRATILI SE IZ VIJETNAMA

'GOSPODO, OVDJE JE KARANTENA' Medicinski djelatnici dočekali turiste koji su došli iz Azije, ali u sekundi je nastao neviđeni kaos

 
 social media /east2west news / East2West News / Profimedia

Stotine ukrajinskih turista odlučilo je uz primjenu sile otići iz zračne luke u Kijevu jer su odbili otići u karantenu u koju su trebali biti smješteni nakon što su došli iz Vijetnama, piše Daily Mail.

U naumu da izbjegnu karantenu nisu ih uspjeli zaustaviti niti medicinski djelatnici koji su ih dočekali u zaštitnim odjelima.

Ukranians are trying to escape from Borispol airport, Image: 510833372, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: social media /east2west news / East2West News / Profimedia
social media /east2west news / East2West News / Profimedia

Ukrajinske vlasti zahtijevale su da 282 turista bude smješteno u dvotjednu karantenu u hotelima zračne luke, a osnovni smještaj bi bio besplatan dok bi smještaj u tzv. pametnim objektima koštao 550 funti po osobi.

Turiste su ispred zračne luke čekali autobusi koji bi ih prevezli do hotela, no oni su to odbili te su otišli svojim kućama.

Ukranians are trying to escape from Borispol airport, Image: 510833376, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: social media /east2west news / East2West News / Profimedia
social media /east2west news / East2West News / Profimedia

Jedan od svjedoka kazao je da su na mjesto događaja došli i policija i vojska, no da oni baš i nisu bili od velike pomoći.

Ukranians are trying to escape from Borispol airport, Image: 510833385, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: social media /east2west news / East2West News / Profimedia
social media /east2west news / East2West News / Profimedia

Policija je turistima dala do znanja da se od njih očekuje da budu doma u samoizolaciji iduća dva tjedna.

Prema objavljenom izvješću, putnici na dva repatrijacijska leta koja su u Kijev dolazila s Balija, odlučili su devet sati sjediti u avionu kako ne bi morali ići u karantenu koja ih je čekala u zračnoj luci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:03