SUĐENJE GODINE

Harvey Weinstein se 'ne osjeća krivim': Na sudu jedva progovorio, ako ga osude prijeti mu do 25 godina zatvora

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 05.06.2018. u 19:01

Film producer Harvey Weinstein arrives at the 1st Precinct in Manhattan in New York, U.S., May 25, 2018. REUTERS/Mike Segar - RC18466D6800
REUTERS

Propali producent Harvey Weinstein, optužen 25. svibnja za silovanje i seksualno napastovanje, izjavio je u utorak na sudu na Manhattanu da se ne osjeća krivim. Harvey Weinstein (66), zbog kojeg je nastao pokret #MeToo nakon što ga je optužilo stotinu žena za seksualno zlostavljanje, od uznemiravanja do silovanja, izjavio je da se ne osjeća krivim po tri točke optužnice, jedne za seksualno napastovanje i dvije za silovanje. Prijeti mu, u slučaju osude, do 25 godina zatvora.

Weinstein je izgovorio tek nekoliko riječi na saslušanju pred prepunom dvoranom. "Nisam kriv", odgovorio je on jedva čujnim glasom sucu koji ga je pitao kako se želi izjasniti. U nekoliko navrata odgovorio je samo s "da" kad ga je sudac podsjetio na uvjete njegova puštanja na slobodu pod nadzorom.

Na saslušanju većinom je govorio njegov odvjetnik Ben Brafman. Identitet žene koja optužuje Weinsteina za silovanje nije otkriven. Stručnjaci ne isključuju mogućnost da Weinstein na kraju prizna krivicu kako bi dobio smanjenu kaznu ako se njegovim odvjetnicima učini da ne mogu pobijediti.

Izdvajamo