'POZITIVNI KONTINUITET'

HDZ BiH očekuje da će službeni Zagreb nastaviti podupirati zahtjeve tamošnjih Hrvata u ostvarenju jednakopravnosti i približavanju zemlje EU

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 06.01.2020. u 12:53

Zagreb, 060218.
Zagrebacka skola ekonomije i menandzmenta, Jordanovac 110.
Predavanje Dragana Covica, predsjedatelja Predsjednistva BiH, na temu BiH danas.
Na fotografiji: Dragan Covic.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajač / CROPIX

Na fotografiji: Dragan Čović

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) BiH, nakon predsjedničkih izbora u Hrvatskoj na kojima je pobijedio Zoran Milanović, očekuje da će službeni Zagreb nastaviti podupirati zahtjeve tamošnjih Hrvata u ostvarenju jednakopravnosti i približavanju zemlje Europskoj uniji.

"Nadamo se da će u vremenu koje je pred nama legitimni politički predstavnici hrvatskog naroda u BiH nastaviti imati punu potporu Republike Hrvatske i pozitivni kontinuitet prema hrvatskom narodu, jednom od tri konstitutivna naroda u Bosni i Hercegovini", priopćeno je iz vodeće stranke bosanskohercegovačkih Hrvata.

Pri tome su iz HDZ-a BiH pojasnili kako je cilj hrvatske politike u BiH potpuna ustavnopravna i institucionalna ravnopravnost hrvatskog naroda s druga dva konstitutivna naroda, te približiti je europskim integracijama.

"Naš zadatak u BiH je ostvariti potpuno ustavnopravno uređenje BiH kao višenacionalne države tri konstitutivna naroda i svih njezinih građana, uz potporu Republike Hrvatske. Hrvatski interes je i interes EU, a to je stabilna BiH koja slijedi europske standarde", dodaje se.

U priopćenju je HDZ BiH zahvalio biračima na potpori u dva kruga predsjedničkih izbora u Hrvatskoj, navodeći kako je to rezultat zajedništva te uspješne suradnje i dobrih odnosa sa sestrinskom strankom HDZ-a Republike Hrvatske.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo