DRAMA U ITALIJI

Hrvat podmetnuo veliki požar koji je zaprijetio kućama pa sve zaprepastio još jednim divljaštvom

B.D. (32) promatrao je borbu vatrogasaca s buktinjom i pritom razbijao stakla na obližnjem kafiću
Palež kod Torina
 Nicholas Marengo

Hrvatski državljanin B.D. (32) iz nepoznatog je razloga svojim piromanskim činom uznemirio stanovnike Pancalieria, mirnog mjestašca nadomak Torina u regiji Piemonte.

Njega su talijanski karabinjeri uhitili u srijedu navečer nakon što su lokalni vatrogasci jedva ugasili vatrenu stihiju koja je prijetila okolnim kućama u centru mjesta, a ono što je sve dodatno zaprepastilo je da je 32-godišnjak, koji već dugi niz godina boravi u tom mjestu, promatrao borbu vatrogasaca s buktinjom i pritom razbijao stakla na obližnjem kafiću.

Prema policijskom očevidu, muškarac je prvo iz samo njemu znanog razloga ispod jedne nadstrešnice u ulici zapalio ostavljeni otpad i ostatke pokošene trave između Ulice Piave i odvojka Basso.

Video: Nicholas Marengo

Prvi susjedi čim su osjetili kako im dim ulazi u domove, alarmirali su članove lokalnog DVD-a Carignano koji su vatru prilično brzo uspjeli ugasiti.

No, 32-godišnjak je u potrazi za adrenalinom odlučio iskaliti dalje bijes. Hodao je ulicom noseći u rukama dva čekića s kojima je porazbijao stakla kafića na trgu, a riječ je o lokaciji, prema pričanjima mještana za lokalne medije, na kojem se prethodno bio posvađao s nekoliko osoba.

Njegovo daljnje iživljavanje zaustavili su karabinjeri koji su ga uhitili i kazneno prijavili.

Video: Nicholas Marengo

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:42