ZA EUROPSKA PITANJA

HRVATICA POSTALA SAVJETNICA IVICE DAČIĆA Tamara Obradović Mazal pomoći će Srbiji u pregovorima za EU

Bila je u pregovaračkom timu zamjenica glavnog pregovarača, ali i bila prvo državna tajnica u Sanaderovoj i Kosoričinoj vladi u Ministarstvu gospodarstva.
Zagreb, 200213.Markov trg, Sabor.Nastavak redovite sjednice sabora s raspravom o Konacnom prijedlogu zakona o trzistu plina, hitni postupak, prvo i drugo citanje.Na fotografiji: Mazal Obradovic Tamara.Foto: Goran Mehkek / CROPIX
 Goran Mehkek / CROPIX

Tamara Obradović Mazal postala je savjetnica srpskog premijera Ivice Dačića za europska pitanja, javlja Dnevnik.hr .

Obradović Mazal je dugi niz godina radila na raznim funkcijama u hrvatskoj državnoj administraciji. Još 1999. godine počela je raditi u tadašnjem Ministarstvu europskih integracija. U Račanovoj vladi kao pomoćnica ministra je radila na prikupljanju odgovora ili njih par tisuća koja je Hrvatska slala u Bruxelles na samom početku.

Bila je u pregovaračkom timu zamjenica glavnog pregovarača, ali i bila prvo državna tajnica u Sanaderovoj i Kosoričinoj vladi u Ministarstvu gospodarstva. U Milanovićevoj vladi bila je zamjenica ministra gospodarstva Radimira Čačića. Ona je i ključna osoba koja je operativno odradila i završni posao oko privatizacije brodogradnje, piše Dnevnik.hr .

Mazal će svojim znanjem pomoći Srbiji da se pravno i organizacijski uskladi za početak pregovora koji bi trebali početi 2014.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 17:12