NEĆE IMATI TITULU

IME KRALJEVSKE BEBE MNOGE JE IZNENADILO: OTKUD SAD TAJ ARCHIE?! Otkriveno po kome su Harry i Meghan nazvali dijete, a doznalo se i što to ime znači

 
Meghan, vojvotkinja od Sussexa, princ Harry i njihov sin Archie
 Dominic Lipinski/Pool / REUTERS

Kraljica Elizabetha II. je upoznala svoje osmo praunuče, "hrabrog Harryjevog sina".

Naime, nakon što je u dvorcu Windsor predstavljen medijima, sin princa Harryja i vojvotkinje Meghan susreo se s prabakom i pradjedom, kraljicom Elizabethom i princom Philipom, a onda je objavljeno i njegovo ime - Archie Harrison Mountbatten-Windsor.

Dječak koji je sedmi u nasljednom redu na britansko prijestolje neće imati kraljevsku titulu poput svojih prvih rođaka, princa Georgea, princeze Charlotte i princa Louisa, djece Harryjevog brata, princa Williama, i vojvotkinje Kate.

Meghan i Harry su ponovno sve iznenadili, Archie je ime njemačkog porijekla, skraćena verzija imena Archibald, znači srčan, hrabar, dok drugo ime, Harrison, zapravo znači – Harryjev sin, piše Slobodna Dalmacija.

Odabir imena predstavlja i veliki preokret na kladionicama na kojima su favoriti bili Alexander, James, Arthur i Spencer prema prezimenu Harryjeve pokojne majke, princeze Diane. Harrison uopće nije bio na listi potencijalnih imena, a omjer na ime Archie bilo je 100/1, nekome je to možda donijelo dosta novca.

Zanimljivo je da je Archie nadimak princa Georgea, najstarijeg djeteta Williama i Kate, on je u šetnji s bakom Carole Middleton u siječnju ove godine u razgovoru s jednom prolaznicom kazao "zovu me Archie". Njegovo puno ime je George Alexander Louis.

Maleni Archie Harrison mogao je ponijeti titulu grofa od Dumbartona, što je jedna od titula koje je Harry dobio kad se vjenčao s Meghan, ili biti lord Archie Mountbatten-Windsor, ali će umjesto toga biti samo gospodin Archie Mountbatten-Windsor.

Eksperti za kraljevsku obitelj kažu kako je Harryjeva i Meghanina odluka da im sin nema nikakvu titulu snažan pokazatelj da ga nemaju namjeru odgajati "vrlo kraljevski".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 17:00