VRAŠKA USPOREDBA

ISKRENA ISPOVIJEST MOĆNOG REPUBLIKANCA 'Nikad nisam radio s gorim kujinim sinom od Teda Cruza. On je reinkarnacija Lucifera!'

 Reuters

Ultrakonzervativni kandidat za republikansku nominaciju na američkim predsjedničkim izborima Ted Cruz našao se na meti oštre kritike iz vlastita tabora koju mu je uputio bivši republikanski predsjednik Zastupničkog doma koji ga je otvoreno uvrijedio.

"Imam prijatelje među demokratima i među republikancima. Slažem se gotovo sa svima, ali nikada nisam radio s gorim 'kujinim sinom' u svom životu", rekao je John Boehner koji je jesenas napustio dužnost, prenosi list Stanford Daily.

Ted Cruz je "reinkarnacija Lucifera", dodao je u srijedu navečer na predavanju koje je održao na kalifornijskom sveučilištu Stanfordu.

"Nikad nisam radio s Johnom Boehnerom. Zapravo ga ne poznajem", reagirao je Ted Cruz u četvrtak, dodajući da ga je tek dva ili tri puta susreo u Kongresu kada su razmijenili "par ljubaznih riječi".

John Boehner, poznat po tome što nema dlake na jeziku, predsjedao je Zastupničkim domom od 2010. kada su republikanci ondje opet dobili većinu do jeseni 2015., ali je na kraju odustao nakon višegodišnje bitke s ultrakonzervativnim krilom u republikanskoj stranci.

"Kada me John Boehner naziva Luciferom, ne obraća se meni, nego vama", poručio je Cruz obraćajući se svojim biračima na predizborima. "Boehnera ljuti što sam uz američki narod, što potičem i ohrabrujem konzervativce u Zastupničkom domu da budu uz američki narod", dodao je Cruz optuživši bivšeg predsjednika tog doma da se nije htio sastati s njim u vrijeme dvotjedne blokade administracije krajem 2013. koja je dovela Sjedinjene Države na rub nemogućnosti plaćanja.

U vezi s Johnom Kasichem, trećim republikancem koji se natječe za nominaciju, Boehner je bio nešto blaži, rekavši da ga njegovo prijateljstvo stoji "truda". "No, ipak je moj prijatelj i volim ga", rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:13