SLUČAJ MCCANN

ISTRAŽITELJ ŠOKIRAO IZJAVOM O NAJPOZNATIJOJ OTMICI NA SVIJETU 'Maddie najvjerojatnije nikad neće naći, znam gdje bi moglo biti njeno tijelo'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 04.04.2018. u 14:03

Kate and Gerry McCann, parents of missing British girl Madeleine McCann, hold a poster during a news conference in Berlin June 6, 2007. Gerry and his wife Kate are visiting Germany to meet politicians later on Wednesday. The poster reads 'Look into my eyes - Madeleine McCann was abducted in Praia da Luz, Portugal on May 3, 2007'. REUTERS/Alex Grimm (GERMANY) - RTR1QI50
Alex Grimm / REUTERS

Kate i Gerry McCann sa slikom kćerke na konferenciji za novinare u lipnju 2007.

 

Detektiv i bivši policajac Colin Sutton izjavio je kako je sada 'gotovo nemoguće' pronaći britansku djevojčicu Madeleine McCann. Madeleine je nestala 2007. godine iz apartmana kad je njezina obitelj bila na odmoru u Praia da Luzu u Portugalu, a Sutton je u TV dokumentarcu izjavio kako postoji mogućnost da je njezino tijelo odavno pokopano u jednom od 600 antičkih bunara na tom području.

Potragu je nazvao 'nezahvalnom zadaćom'. Inače, istraga o njezinom nestanku nedavno je ponovno financirana s dodatnih 150 tisuća funti, tj. za daljnjih pola godine.

Sutton je, govoreći za dokumentarac koji je radio Channel 7, rekao da je potraga otežana samom činjenicom što je područje veliko, a ima puno povijesnih mjesta u prirodi u kojima se, ako je ubijena, moglo sakriti njezino tijelo.

"Ima i područja u prirodi gdje ljudi nisu kročili godinama. Tamo bi bilo lako sakriti tijelo i biti siguran da ga možda nitko nikad neće pronaći", rekao je Sutton u dokumentarcu emitiranom u nedjelju.

Dodao je i da se samo nada da će jednog dana netko tko zna što se dogodilo s Madeleine ipak otkriti što je bilo, kako bi njezini roditelji i obitelj saznali istinu.

Profesor forenzike David Barclay također je za isti dokumentarac izjavio da na području Praia da Luza ima puno mjesta gdje se može sakriti tijelo.

Djevojčica nestala kad su nju i blizance ostavili da spavaju
A billboard of Madeleine McCann is see at Praia da Luz tourist resort April 5, 2009, where Madeleine went missing. Gerry McCann,father of Madeleine, is at the resort to film a documentary re-enacting the May 3, 2007 disappearance of his daughter Madeleine, according to the family's press officer Clarence Mitchell.REUTERS/Hugo Correia (PORTUGAL CONFLICT SOCIETY) - RTXDNJH
Hugo Correia / REUTERS

Billboard sa slikom Madeleine McCann u Praii da Luz 2009.

 

Madeleine je nestala 3. svibnja 2007. godine kad je imala tri godine, dok su njezini roditelji izašli pojesti nešto u restoranu blizu apartmana u kojem su bili na odmoru.

Djevojčicu su, zajedno s još dvoje svojih blizanaca, ostavili da spava, a kad su se vratili nije je bilo u krevetiću. Od tada traje mučna potraga, a tek povremeno bi se pojavili tragovi zbog kojih je policija vjerovala da je možda živa.

Putem humanitarnih akcija roditelji su financirali potragu koja traje već više od deset godina. Madeleine bi sada imala 15 godina.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo