EKSPLOZIJA RADOSTI

IZNENAĐENJE U RIGI: ORBAN NIJE BIO JEDINI Koga je sve šef Europske komisije pozdravio šamarom. A kako je prošao Milanović?

Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker bio je iznimno dobro raspoložen na summitu u Rigi, koji se održao koncem prošlog tjedna u glavnom gradu Latvije.

Video je zabilježio način na koji je Juncker dočekivao visoke goste summita, srdačno ih šamarajući po obrazu, kao što je to učinio s luksemburškim ministrom vanjskih poslova Jeanom Asselbornom.

Dohvatio se i francuskog predsjednika Francoisa Hollandea.

Juncker je dosta vremena na svečanom podiju proveo popravljajući kravate uglednih gostiju koji su se zbog fotografiranja izmjenjivali na pozornici uz njega.

Pritom se poprilično zabavio s grčkim premijerom Alexisom Tsiprasom koji je na protokolarno fotografiranje došao u svojem uobičajenom stilu - bez kravate.

No, najviše je reakcija izazvao Junckerov doček mađarskog premijera Viktora Orbana. Dok je Orban prilazio, Juncker je komentirao "Dolazi diktator!", da bi to ponovio još jednom kad mu je Orban prišao vrlo blizu.

Junckerov šamar Orbanu

Naravno, i Orban je za pozdrav dobio srdačni šamar šefa Europske komisije, a cijelu je situaciju dočekao šeretski se nasmijavši, te se izmaknuo i stao između poljskog predsjednika Europskog vijeća Donalda Tuska i samog Junckera.

Navodno Jean-Claude Juncker već neko vrijeme mađarskom premijeru čvrste ruke dobacuje da je diktator, ali ovo je prvi put da su to zabilježile kamere.

"Tapšanje" neobično razdraganog šefa Europske komisije nije ovom prigodom u Rigi izbjegao ni hrvatski premijer Zoran Milanović.

Francuski Canal plus je u svojoj emisiji Le Petit Journal objavio sve Junckerove šamare, grimase i druge neobične poteze u Rigi.









Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:53