SLUČAJ GAČIĆ

JE LI BOSANSKA POLICIJA NAPOKON NA TRAGU BRUTALNOM SERIJSKOM UBOJICI? 'Dobili smo jednu vrijednu informaciju'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 12.02.2019. u 08:52

Members of Bosnia's State Investigation and Protection Agency (SIPA) participate in an operation to arrest suspects in the central Bosnian town of Zenica, February 18, 2015. Bosnian police arrested seven people today from around the country on suspicion of financing terrorist activities, organising terrorist group and illegally joined and formed paramilitary and para-police formations. Two people were also arrested at Sarajevo airport under suspicion of trying to enter Syria by flying to Turkey first, according to a news release from SIPA officials. REUTERS/Dado Ruvic (BOSNIA AND HERZEGOVINA - Tags: CIVIL UNREST CRIME LAW POLITICS) - GM1EB2J09XE01
Dado Ruvić / REUTERS / Facebook

Ilustracija: pripadnici SIPA-e i Edin Gačić u krugu

 

Policija u Bosni i Hercegovini i u utorak je nastavila potragu za višestrukim ubojicom Edinom Gačićem koji se već deveti dan uspješno skriva i za sada nema nikakvih pouzdanih informacija gdje bi se mogao nalaziti.

Na terenu su i dalje stotine policajaca iz Federacije BiH i Republike Srpske a pomažu im i pripadnici Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSA).

Ministar unutarnjih poslova Sarajevske županije Admir Katica u utorak ujutro je ustvrdio kako ipak ima napretka odnosno kako je policija na "vrućem tragu".

"Noćas smo dobili informaciju, 'vrući trag je u pitanju i nadam se da će nam pomoći. Dobili smo jednu vrlo vrijednu informaciju i nadam se da će uroditi plodom", izjavio je Katica gostujući u programu televizije N1.

Navodno je riječ i jednoj od brojnih dojava koje je policija dobila otkako je upućen apel građanima da prijave sve sumnje koje bi mogle pomoći pronalasku i uhuićenju Gačića koji je prošle subote u mjestu Tarčin, tridesetak kilometara južno od Sarajeva ubio policajca a pet dana prije toga je u Podorašcu kod Konjica usmrtio jednog muškarca.

Brojne dojave koje je policija do sada dobijala više su joj otežale posao nego što su bile od pomoći jer pretrage terena koje su obavljene nisu dale nikakve rezultate.

Lokalni mediji prenose kako je potraga trenutačno koncentrirana na područje mjesta Hadžići, na pola puta između Tarčina i Sarajeva.

Stanovnici u obližnjim naseljima i dalje su uznemireni, neki od njih odlučili su kao neće slati djecu u škole jer strahuju za njihovu sigurnost sve dok je Gačić na slobodi.

Vlasti nude 25.000 eura nagrade za informacije koje bi pomogle pri Gačićevu uhićenju

Vlada Sarajevske županije u utorak je raspisala nagradu od 50 tisuća konvertibilnih maraka (25.000 eura) za informaciju koja bi dovela do uhićenja Edina Gačića, višestrukog ubojice koji već deveti dan uspješno izmiče policijskim potjerama.

Od prošle subote, kad je Gačić u okolici Sarajeva ubio pripadnika MUP-a Federacije BiH, županijska vlada u stalnom je zasjedanju, a odluka objavljena u utorak dio je nastojanja da se što prije okonča višednevna drama koja je prouzročila veliku uznemirenost među stanovnicima mjesta u kojima je Gačić počinio zločine.

- Raspisuje se nagrada u iznosu od 50 tisuća KM za prijavitelja čije informacije dovedu do uhićenja Edina (Muharema) Gačića, rođenog 01. 09. 1976. godine u Banjoj Luci, s prebivalištem u selu Brđani, općina Konjic, po raspisanoj tjeralici - priopćeno je iz županijske vlade.

Istodobno je istaknuto kako se nagrada odnosi samo na dostavljanje informacije koja bi policiji pomogla da pronađe Gačića, a nikako nije poziv za uključivanje građana u aktivnu potragu.

Iz vlade podsjećaju da je Gačić naoružan i opasan te bi uključivanje civila u potragu za njim predstavljalo veliki rizik po njihovu sigurnost i živote. (H)

 


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo