VATROMET

KIM DOVEO STRANE NOVINARE I PRIREDIO IM SPEKTAKL! Stižu sjajne vijesti s poluotoka: 'Vidjeli smo eksploziju, sve je srušeno!'

 REUTERS

Glavni poligon za testiranje nuklearnog oružja u Sjevernoj Koreji je uništen! Ta vijest ne dolazi od strogo kontroliranih korejskih agencija, već od stranih novinara koje je Kim jong-Un doveo na sjever poluotoka.

Sjeverna Koreja je obećala prezentirati novinarima dokaz da prestaju s razvijanjem nuklearnog oružja, a prema prvi izvještajima, dokaz nije mogao biti bolji. Korejci su postrojili novinare i pripremili im vatromet.

- Vidjeli smo snažnu eksploziju, čini se da je poligon Punggye-ri uništen - javljaju svjedoci s mjesta događaja, a svi se nadaju da će iz Koreje uskoro doći nekakve fotografije i snimke.

Ipak, neki istražitelji sumnjaju da je ovo sve predstava za javnost budući da im se nuklearni poligon urušio još u rujnu 2017. godine nakon posljednjeg testiranja.

Novinar Sky Newsa Tom Cheshire bio je jedan od novinara koji je bio nazočan spektaklu.

- Popeli smo se na obližnje brdo i gledali ekploziju s 500-injak metara udaljenosti. Počeli su brojati 'tri, dva, jedan' i došlo je do strašne eksplozije. Prašina je počela padati po nama, osjetio sam i toplinu... O glasnoći eksplozije ne trebam ni govoriti.

Ako se ova priča pokaže istinita, ovo je veliki korak naprijed uoči mogućeg summita i sastanka Donalda Trumpa i Kim jong-Una u Singapuru 12. lipnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:21