OKRUTNA SUDBINA

KONAČNO SAZNALI PRAVU ISTINU O RODITELJIMA Prije 75 godina otišli su na farmu pomusti krave. Nikada se nisu vratili...

Ilustracija
 Getty Images

Djeca supružnika Marcelin i Francine Dumoulin nisu ni slutili da će svoje roditelje posljednji put vidjeti jednog vedrog dana u kolovozu 1942. godine. Otišli su pomusti krave i nikada se nisu vratili svojoj djeci.

Do današnjih dana ostao je misterij što se dogodilo s bračnim parom Dumoulin iz sela Chandolin u švicarskim Alpama, koji su otišli na svoju mliječnu farmu u Grildenu s namjerom da se vrate te večeri.

Nikada se nisu vratili, a njihovih petero sinova i dvije kćeri ostali su siročad.

- Svoje smo živote proveli u neumornoj potrazi za našim roditeljima, izjavila je njihova najmlađa kći Marceline Udry-Dumoulin (79) za švicarski dnevni list Le Matin.

- Nismo mislili da ćemo im ikada moći prirediti ispraćaj kakav zaslužuju.

Danas, 75 godina kasnije, končano su saznali istinu o njima. Njihova savršeno očuvana tijela pronađena su nakon što se otopio ledenjak u Švicarskoj, 2615 metara iznad morske razine.

Tijela muškarca i žene, koji su u trenutku nestanka imali 40, odnosno 37 godina, ležala se jedan pokraj drugoga, a pronašao ih je radnik u blizini uspinjače iznad skijaškog odredišta Les Diablerets.

Na sebi su imali odjeću iz razdoblja Drugog svjetskog rata, ruksake, sat, knjigu i druge osobne stvari.

- Stvari koje su imali na sebi upućuju na to da su supružnici žrtve nesretnog slučaja koji se dogodio prije nekoliko desetljeća, navela je švicarska policija u priopćenju.

Policija će njihova tijela poslati na DNK analizu kako bi obitelj dobila potvrdu da je doista riječ o Marcelinu Dumoulinu, obućaru, i Francine, učiteljici, koja je inače rijetko odlazila sa suprugom na farmu.

Vrlo je vjerojatno da su upali u pukotinu u ledu i ondje ostali zarobljeni desetljećima.

Pronalazak tijela donosi odgovor o sudbini roditelja dvoje preživjele djece Dumoulinovi, Marceline i Monique, koji su odvojeni i dodijeljeni na skrb drugim obiteljima nakon dvoipolmjesečne potrage za Dumolulinovima.

- Želim reći da mi je nakon 75 godina ova vijest donijela istinsko smirenje, rekla je Marceline Udry-Dumoulin, koja je imala samo 4 godine kada je ostala bez roditelja i bila smještena u tetkinu obitelj.

- Mama i tata će konačno imato ispraćaj kakav zaslužuju. Za pogreb neću imati crnu odjeću. Mislim da će bijelo biti prikladnije. Predstavlja nadu, koju nikada nisam izgubila, rekla je Marceline.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:06