PUCNJAVA U NIZOZEMSKOJ

KRVOPROLIĆE U AMSTERDAMSKOJ PIZZERIJI U kiši metaka jedan Crnogorac ubijen, drugi teško ranjen: 'Kad je vidio napadače, skočio je kao ljudski štit'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 23.10.2019. u 21:20

Uhićenje u Amsterdamu
Youtube

Uhićenje u Amsterdamu

 

U pucnjavi koja se u srijedu poslijepodne dogodila u pizzeriji u Amsterdamu ubijena je jedna osoba, dok je jedan muškarac ranjen. Kako pišu srpski mediji, ranjen je Jovan Đurović, brat Luke Đurovića, nekad jednog od vođa najjačeg crnogorskog klana koji je 2013. poginuo u prometnoj nesreći.

U obračunu u Amsterdamu ubijen je Goran Savić, Đurovićev prijatelj koji je, kada je vidio naoružane napadače, skočio pred Đurovića i tijelom ga zaštitio od kiše metaka.

Savić je inače vlasnik pizzerije u kojoj je i došlo do pucnjave.

"Skočio je ispred njega kao ljudski štit", rekao je jedan očevidac.

Iako su hitne službe pokušale reanimirati Savića, on je preminuo na mjestu pucnjave. Đurović je u pucnjavi zadobio ozbiljne ozljede i prevezen je u bolnicu.

Napadači su nakon pucnjave pobjegli u sivom Volkswagenu belgijskih registarskih oznaka. Nizozemski mediji javljaju da su vozilo nešto kasnije presreli policajci i nakon dramatične akcije nasred ulice uhitili jednog osumnjičenog.

 

Ranjeni Đurović brat je Luke Đurovića koji je bi vođa najjačeg kriminalnog klana u Baru. Blisko je surađivao s Lukom Bojovićem i slovio je kao prvi čovjek zemunskog klana u Crnoj Gori.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo