POSJET LONDONU

Merkel pozdravila nove britanske prijedloge o Brexitu

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 10.07.2018. u 23:10

Britain's Prime Minister Theresa May, and Germany's Chancellor Angela Merkel hold a news conference with Polish Prime Minister, Mateusz Morawiecki (unseen) during the Western Balkans Summit 2018 at Lancaster House in London, Britain, July 10, 2018.Stefan Rousseau/Pool via REUTERS
REUTERS

Angela Merkel i Theresa May

Njemačka kancelarka Angela Merkel pozdravila je u utorak nove prijedloge britanske premijerke Therese May o brexitu, na kraju posjeta Londonu u kojem je sudjelovala na summitu o zapadnom Balkanu. 

Očekuje se da će 'bijeli papir' Therese May, koji će biti predstavljen u četvrtak, predstavljati značajan korak naprijed u pregovaračkom procesu, rekla je njemačka kancelarka.

"Dobra je stvar da su prijedlozi na stolu. Toliko mogu o tome reći danas, ne ulazeći u detalje", kazala je Angela Merkel.

Ona je dodala kako ostalih 27 država članica sada mora zauzeti stajalište, zajedno s glavnim pregovaračem Michelom Barnierom i predsjednikom Europske komisije Jean-Claudeom Junkerom.

Merkel je ponovila da Njemačka namjerava održati bliske odnose s Britanijom dodavši da je to vjerojatno slučaj i s ostalim državama članicama.

"Ostajemo Europljani, čak i ako nismo u istoj Europskoj uniji", istaknula je njemačka kancelarka.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo