DRAMATIČNO SUĐENJE

MILIJARDER MORA PLATITI 11 MILIJUNA DOLARA ZAPOSLENICI! 'Dodirivao me ispod suknje kad mi je umrla majka, a kad sam ga odbila dobila sam otkaz!'

 
 Facebook/Instagram

Milijarder Alkiviades 'Alki' David, čija obitelj posjeduje golemu korporaciju Leventis-David group, a koja u vlasništvu ima i tvrtku Coca-Cola Hellenic, treću najveću punionicu popularnog napitka na svijetu, optužen je za seksualni napad i uznemiravanje od strane bivše zaposlenice tvrtke kojoj je uručio otkaz jer nije željela spavati s njim, piše Daily Mail.

Prošlog je petka, naime, porota suda u Kaliforniji odredila da grčki milijarder s adresom u Los Angelesu mora isplatiti 42-godišnjoj Chasity Jones čak 11 milijuna dolara odštete. Od toga 3,1 milijun kao kompenzaciju zbog otkaza, te još 8 milijuna na račun seksualnog uznemiravanja.

„Jedna je to od najvećih isplata određena na parnicama vezanim uz seksualno uznemiravanje“ izjavila je odvjetnica Jonesove Lisa Bloom.

Twitter

Alki David poznat je kao kontroverzna osoba, ali i kao vlasnik uspješne online usluge FilmOn.TV, tvrtke Hologram USA poznatoj po fantastično realističnim hologramima koji se koriste na raznim događanjima, te kao šef tvrtke za prodaji uljnih ekstrakata od kanabisa, taj iznos smatra pretjeranim i ne namjerava ga isplatiti.

Cijelo je dvotjedno suđenje prošlo u vrlo dramatičnom tonu s izljevima mržnje s obje strane, dok su oba odvjetnička tima igrala vrlo prljavo s blaćenjem reputacije i Davida i Jonesove. Postupak su obilježile i uvrede - David je Chasity Jones nazvao „gnjusobom od osobe“ te joj je rekao „da bi trebala nešto sama učiniti sa svojim životom a ne pljačkati druge“ te se čak spustio na koljena pa pružio njenim odvjetnicima svoj novčanih optužujući je za pohlepu.

Facebook

Doduše, kompletna je obrana Alkija Davida bila zasnovana na osporavanju tvrdnji Chasity Jones, ukazujući na to kako je optužba oportunistička i čisti pokušaj izvlačenja novca od njihovog klijenta poznatog po enormnom bogatstvu.

Ellyn Garofalo, odvjetnica Alkija Davida pritom je rekla kako je Jones odlučila tužiti njezinog klijenta tek nakon što je dobila otkaz u njegovoj tvrtki i dodala da je prije toga uvijek biranim riječima govorila o svom poslodavcu, kao i da je suradnicima govorila kako voli svoj posao radeći na 'divljem i nečuvenom mjestu', gdje seksualizirano ponašanje nije ništa neuobičajeno.

Facebook

Odvjetnica Chasity Jones ustvrdila kako njena stranka pati od PTSP-a zbog seksualnih napada Davida, no njegova je obrana to pokušala pobiti fotografijama s njezinog Instagram profila na kojima se vidi kao se tijekom suđenja Chasity vidi nasmijana te kako uživa u životu.

Fotografije sa suđenja koje ekskluzivno donosi Daily Mail doista pokazuju Jones kako živi jet-set stilom života u druženju sa zvijezdama, a na jednoj od fotografija koje je postavila je Instagram vidi se kako oduševljeno pozira s poznatim boksačem Floydom Mayweatherom na Bel Airu.

„Kakav je to PTSP“ zapitali su se Davidovi odvjetnici dok su poroti predočili još fotografija s Instagram profila Chasity Jones kako u bikiniju pozira na plažama Caba i Cancuna te uz luksuzni Maserati, dok je istodobno marljivo prikupljala medicinsku dokumentaciju o oboljenju od PTSP-a zbog čega je navodno bila izgubila sposobnost voditi normalan život.

Facebook

No, prema kalifornijskom zakonu dokazi poput seksualno proaktivnih fotografija u kupaćem kostimu ili seksi pozama koji bi osporili vjerodostojnost tužitelja, nezakonite su i ne smatraju se dokazom pa zbog toga nisu ušle u dokaznu dokumentaciju.

Odvjetnica oštećene Lisa Bloom za te fotografije je imala opravdanje pa je za Daily Mail izjavila „Chasity nije putovala svijetom i uživala u raskoši i zabavi. Išla je samo u obližnja mjesta poput Palm Springsa i Meksika na kraća putovanja od nekoliko dana sa svojom obitelji“ i dodala „osobe s PTSP-om i dalje rade, idu na putovanja, viđaju prijatelje i daju sve od sebe da život žive kao i prije stresnih događaja, no također pate od nesanice, hiper budnosti, anksioznosti i povećanog stresa.“

Facebook

Tijekom burnog suđenja David sa svog mjesta u jednom trenutku uzviknuo "ti si lažljivica, odvratna si" tijekom izvođenja dokaza Bloomove, a izljev bijesa je došao odmah nakon što je Bloom izjavila kako će njezina klijentica tražiti odštetu od 10 milijuna dolara.

Tijekom rasprave, Bloom je detaljno opisala niz navodnih slučajeva u kojima je David postupio neprimjereno prema Chasity Jones.

Instagram

„Za 11 milijuna dolara odštete smo se izborili jer su porotnici na temelju iskaza zaključili kako je moja klijentica tri puta seksualno napadnuta od Alkiviades David“, a za što je znalo vodstvo kompaniji, ali nitko nije učinio ništa da se to zaustavi“ izjavila je Bloom.

Također je rekla da su mnogi Davidovi bivši zaposlenici rekli da ih je tjerao da ga prate na Instagramu. "Kakav očajnički potez čovjeka koji je upravo pogođen jednom od najvećih presuda za seksualno uznemiravanje u povijesti" dodala je.

Instagram

Tijekom suđenja Jonesova je izjavila kako to uopće nije istina te je ispričala kako je David jednom prilikom doveo muškog stripera u ured na proslavu rođendana jednog od direktora i da je taj potez smatrala uvredljivim za nju te da ga smatra seksualnim uznemiravanjem što je i pokazivala, a na što ju je David uz smijeh posprdno nazvao „kršćankom“.

Instagram

Bloom je potom pokazala jednu od Davidovih objava na Instagramu s fotografijom Caitlyn Jenner zapanjenog lica s opisom „kad se svojom vaginom igraš prvi put“. također je pokazala i tri druge fotografije na kojima David ima dlanove na prsima žena, na kojima nosi donje rublje s natpisom odj*** i treću koju je preeksplicitna za opis i objavu.

U nizu optužbi na red je došla i situacija kada je David navodno naredio bivšoj zaposlenici da gledaju porno film na svom računalu u uredu zbog čega se osjećala poniženom, tvrdi Bloom.

Instagram

A nimalo ugodno nije bilo kada joj je u siječnju 2015. David prišao s leđa stavio ruke na ramena i rekao da ga počne pratiti na Instagramu. Samohrana majka kaže da je rekla ne, ali da je David ponovio istu stvar nekoliko dana kasnije.

Također, milijarderu se na teret stavilo i dodirivanje Jonesove bez pristanka, kada je gurnuo ruke pod njenu suknju dok se pretvarao kako suosjeća s njenom boli zbog gubitka majke, što je bio jasan poziv na seks, s obzirom na to da to nije željela dobila je otkaz u studenom 2016. godine.

Instagram

„S još jednom kolegicom iz prodaje tvrtke, Jones je podnijela prvu tužbu protiv Davida u veljači 2017. godine i to zbog činjenice jer je dobila otkaz zbog odbijanja seksa s Davidom.

„Ovo je klasičan slučaj seksualnog predatora iz tvrtke koju kontrolira" rekla je Bloom u sudnici, a Jones je otpuštena jer je odbila seks s njim."

No mukama ekscentričnog milijardera tu nije kraj, pravi problemi za njega tek počinju jer će mu se još suditi za seksualno uznemiravanje po tužbi Jonesove suradnice Elizabeth Taylor koje tek treba započeti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:51