GRAĐANI BJESNE

MIRNA VEČER PRETVORILA SE U UŽAS Šetao psa u Rimu, a onda ga napao vepar: 'Taj monstrum imao je najmanje 100 kg i velike kljove'

 

Trebala je to biti mirna predvečer za gospodina Marca Toccija (62) koji živi u Rimu, na jugozapadnoj strani grada prema Ostiji. Navode nam talijanski mediji i precizne podatke: via Nicola Stame, Spinaceto, Roma.

Gospodin Tocci je u šetnju poveo svog psa, boksera, dakle nije riječ o nekom psiću. Šetajući, na pristojnoj udaljenosti ugledao je tri veprića i odmah shvatio što bi se moglo dogoditi: ako su tu mladi, negdje je i ženka, a ona ne voli da joj se stranci približavaju dječici. No, ona je bila bitno bliže nego što je on mislio, u žbunju uz njega. I odmah nasrnula na njega i psa Irona.

Zabava za vepriće

Kućni ljubimac je krenuo zaštititi svog vlasnika, ali vepar je bio bitno veći i opasniji pa je Tocci povukao psa za sobom i dao se u trk kako bi izbjegao sukob s razjarenom divljom životinjom. No, kao u nekom filmu gdje se bjegunac uvijek oklizne, tako je i Marco Tocci zapeo za neki niski žbunj, kako priča lokalnim medijima, i pao. Ramenom je udario o betonsku ogradicu oko drveća i ostao tako. Jedino mu je preostalo vikati, na sav glas, iz svega grla. I vikao je. Vepar je, kaže, došao na oko pola metra od njega i gledao ga neko vrijeme, ne zna koliko. Došli su i praščići. Bilo im je očito zabavno. A onda je vepar zaključio da mu Marco i Iron više nisu prijetnja obitelji te je poveo svoje mlade natrag u gustiš. Njegove su krike čuli susjedi koji su se ubrzo okupili, pozvali Hitnu pomoć, a u bolnici su mu dijagnosticirali iščašenje ramena i niz ogrebotina.

Un frame tratto da un video pubblicato su Youtube mostra un cinghiale che poco meno di 20 giorni fa correva lungo via Baldo degli Ubaldi, nella zona opposta della città rispetto al luogo dell'incidente mortale di ieri sera (via dell'Inviolatella Borghese, zona Cassia) nel quale un uomo di 49 anni è deceduto dopo le ferite riportate a causa di un cinghiale che, stando a quanto riportato da un testimone, sarebbe spuntato all'improvviso dalla macchia di verde disarcionando il centauro, Roma, 18 Marzo 2017. ANSA/ WEB/ YOUTUBE
YOUTUBE

Građani toga dijela Rima su bijesni. Tvrde da nitko ništa ne poduzima, a već su davno izvijestili vlasti da su se veprovi ugnijezdili u zelenom pojasu oko njihovih kuća. I Jutarnji list je objavio priču o ženki vepra kako s podmlatkom utrenirano prelazi cestu na pješačkom prijelazu. Gotovo u centru grada. Sada je situacija eskalirala. Marco Tocci tvrdi da je vepar imao najmanje 100 kilograma i velike kljove. I da je lako mogao ozbiljnije stradati da se životinja nije zadovoljila time što je pao i ozlijedio rame.

Zahtjevi vlastima

Neki od njegovih susjeda su na društvene mreže stavili snimku još jednog čovjeka kako bježi pred veprom. Stoga od vlasti traže da ih konačno liše ove prijetnje kako bi mogli nastaviti mirno šetati svojim naseljem bez straha da iz grmlja ne iskoči neki grmalj od divlje svinje i natjera ih u bijeg.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 16:05