NEUOBIČAJENA POJAVA

MISTERIOZNA PLAVIČASTA SVJETLOST OBASJALA QUEENS Stanovnici izašli na ulice, zračna luka LaGuardia utonula u mrak: 'Mislio sam da je kraj svijeta'

 
 Reuters

Požar na transformatoru u newyorškoj četvrti Queens poslao je na nebo iznad New Yorka sablasnu plavičastu svjetlost u četvrtak navečer, te je prilično uznemirio stanovnike te ali i okolnih četvrti.

Zračna luka LaGuardia je utonula u mrak, a dijelovi kvarta nakratko su ostali bez električne energije.

Distributer za električnu energiju Con Edison izvijestio je da je požar na transformatorima izbio u podstanici u Astoriji što je uzrokovalo prekid u opskrbi električnom energijom.

Požar je obasjao nebo plavičastom svjetlošću pa je na treutak izgledalo kao da je dan u četvrtima poput Astorije i Woodsidea, prema izjavama očevidaca, a plavičasti odsjaj mogao se vidjeti i na Manhattanu.

Con Edison istražuje uzrok požara na transformatoru, a prema riječima glasnogovornika pogona Boba McGeeja nitko nije ozlijeđen u incidentu.

- Imali smo spektakularan efekt na nebu i svakako je izazvalo dosta zabrinutoisti, rekao je za News 4, nazvaviš ga neuobičajenim događajem.

Iako je riječ o manjem požaru, imao je veliki utjecaj diljem grada. LaGuardia je ostala u mraku, u zatvoru Rikers Island uključili su se generatori, a bilo je odsta kašnjenja u prometu za metro liniju 7.

People and vehicles are seen outside a Con Ed facility following a transformer explosion on Thursday at the electric power station in New York City, U.S., in this picture obtained from social media on December 28, 2018. MANDATORY CREDIT TWITTER/@ NICKRICCARDO /via REUTERS THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. MANDATORY CREDIT. NO RESALES. NO ARCHIVES.
REUTERS

Bright light is seen after a transformer explosion on Thursday at an electric power station in the New York City borough of Queens, U.S., in this picture obtained from social media on December 28, 2018. MANDATORY CREDIT AMANDA OLIVEIRA LIMA/via REUTERS THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. MANDATORY CREDIT. NO RESALES. NO ARCHIVES.
REUTERS

Prema priopćenju newyorške polkicije, zasad nema naznaka da je riječ o sabotaži.

U međuvremenu su stanovnici Queensa izašli na ulice, dok su Newyorčani pohrlili na društvene mreže ne bi li saznali za uzrok misteriozne plavičaste svjetlosti.

- Mislila sam da je kraj svijeta, kao da će se nešto dogoditi, rekao je Tarek Kherifi iz Astorije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:42