RIJEŠEN SLUČAJ?

MUŠKARAC OPTUŽEN ZA LIKVIDACIJU KOJA JE ŠOKIRALA EUROPU SVE PRIZNAO Policija pet sati lomila bivšeg vojnika, potvrdio da je ubio poznatog novinara

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 11.04.2019. u 20:29

, Image: 415324159, License: Rights-managed, Restrictions: Contributor usage restriction: Advertising and promotion, Consumer goods, Direct mail and brochures, Indoor display, Internal business usage, Commercial electronic, Personal use., Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy
Profimedia, Alamy

 

Muškarac optužen za ubojstvo slovačkog novinara Jana Kuciaka priznao je zločin, javila je Slovačka državna televizija RTVS i novinski portali, navodeći policijske izvore.

Prošlogodišnje ubojstvo Kuciaka, istraživačkog novinara koji se bavio korupcijom, te njegove zaručnice Martine Kusnirove, pokrenulo je masovne prosvjede koji su doveli do ostavke premijera Roberta Ficoa.

RTVS napisao je na službenoj Facebook stranici da su policijski izvori rekli kako je bivši vojnik Miroslav M. priznao ubojstvo nakon ispitivanja policije koje je trajalo pet sati.

Portal aktuality.sk, na kojem je Kuciak pisao o slučajevima pronevjera u kojima su sudjelovali poslovni ljudi povezani s politikom, nakon čega je pronađen mrtav u svom domu zajedno sa svojom zaručnicom u veljači 2018., naveo je policijski izvor koji je rekao istu stvar.

Ured posebnog tužitelja, koji nadgleda slučaj, nije zasad komentirao.

Miroslav M. je jedna od pet osoba u pritvoru zbog optužbi za ubojstvo Kuciaka. Policija je isprva mislila da je bio vozač ubojici.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo