NERIJEŠEN SLUČAJ

Muž platio otmičarima skoro 800.000 dolara da mu vrate ženu, nje i dalje nema, a priča je vrlo brzo dobila veliki obrat

Hipoteza policije je da je Anic Herdy htjela ‘izmusti‘ novac od supruga, koji je naslijedio ogromno bogatstvo nakon očeve smrti 1989.

Ilustrativna fotografija

 Jose Lucena/zuma Press/profimedia/Jose Lucena/zuma Press/profimedia

Brazilska policija istražuje je li Anic Herdy (54), supruga milijunaša Benjamina Herdyja (78), inače nasljednika ogromnog imanja, planirala vlastitu otmicu sa svojim navodnim ljubavnikom. Spomenuta žena zadnji put viđena je 29. veljače u trgovačkom centru u Petropolisu blizu Rio de Janeira. Nakon toga, 13. ožujka, navodno je poslala poruku djeci - a ima ih dvoje - u kojoj je napisala da napušta zemlju kako bi započela novi život sa svojim ljubavnikom.

Snimke nadzornih kamera pokazale su da je Anic, po zanimanju odvjetnica, u trgovačkom centru bila s Lourivalom Fadigom, kojeg su vlasti identificirale kao njezinog otmičara i novog partnera. Istraga je otkrila da je žena koristila mobitel sa SIM karticom koji su bili na ime Lourivala Fadige kako bi ga nazvala i dogovorila sastanak s njim izvan trgovačkog centra.

A ljubavnik je pak koristio SIM karticu koja je bila navedena pod imenom Benjamina Herdyja kako bi uputio telefonski poziv i prijavio da je Anic oteta. Ljubavnik je navodno izvadio svoju SIM karticu iz mobitela, koji je na dan otmice bio isključen između 9.19 i 15.36 sati, te držao SIM karticu Benjamina Herdyja aktivnom. To je omogućilo agentima da prate kretanje njegovog automobila.

Brazilska policija sad opravdano sumnja da je 54-godišnjakinja bila svjesna toga da će Fadiga lažirati njezinu otmicu na parkiralištu. Njihova hipoteza je da je Anic Herdy htjela "izmusti" novac od supruga, koji je naslijedio ogromno bogatstvo nakon očeve smrti 1989. godine.

Bračni par Herdy Fadigu je upoznao prije tri godine, kad im se on predstavio kao policajac i ponudio svoje računalne usluge. Na kraju su ga i angažirali za postavljanje sigurnosnog sustava u svojoj rezidenciji u Teresópolisu.

Istražiteljima su svjedoci potvrdili da su Anic i Lourival bili ljubavnici, prenosi MSN.

Nakon otmice, milijunaš Benjamin Herdy napravio je 40 bankovnih transfera u vrijednosti od 658.800 dolara, ali i oko 132.100 u vrijednosti bitcoina na Fadigin račun, za kojeg je slijepo vjerovao da će koordinirati suprugino oslobađanje.

- Sav novac od otkupnine bio je usmjeren Lourivalu, koji je u potpunosti izmanipulirao Benjamina. Naznačio mu je bankovne račune na koje treba izvršiti transfere za plaćanje otkupnine, a ovaj mu je obećao pronaći otmičare i platiti im otkupninu - izvijestilo je javno ministarstvo Rio de Janeira.

Ljubavnik Fadiga 11. ožujka trebao je ostaviti novac u kanti za smeće u četvrti na zapadnoj strani Rio de Janeira. No umjesto toga, iskoristio je taj novac za kupnju 97.000 dolara vrijednog kamioneta i motocikla za 5600 dolara. Oba vozila registrirao je na ime svoje kćeri, kojoj je također kupio i poštom poslao čak 950 mobitela.

Fadiga i njegovo dvoje djece, Henrique i Maria, u međuvremenu su uhićeni zbog otmice i iznude.

- Anic je ili nestala ili je zapravo ubijena. Policija ne isključuje nijednu mogućnost, ali vjerujem da je zbog bolesne ambicije ta žena možda i izgubila život - izjavila je Cristiana Onorato, šefica civilne policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. svibanj 2024 08:29