MJERE OPREZA

NAKON BOMBAŠKIH NAPADA NA USKRS Velika Britanija savjetuje svojim građanima da izbjegavaju putovanje na Šri Lanku

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 25.04.2019. u 18:43

People react during a mass burial of victims, two days after a string of suicide bomb attacks on churches and luxury hotels across the island on Easter Sunday, in Colombo, Sri Lanka April 23, 2019. REUTERS/Dinuka Liyanawatte
Dinuka Liyanawatte / REUTERS

Velika Britanija je u četvrtak savjetovala svojim građanima da ne putuju na Šri Lanku osim ako je to nužno, nakon bombaških napada na Uskrs u kojima je poginulo najmanje 359 ljudi, dodavši kako će teroristi vrlo vjerojatno pokušati izvesti nove napade.

Britansko ministarstvo vanjskih poslova upozorilo je kako bi novi napadi mogli biti nasumični i uključivati lokacije koje posjećuju stranci.

"Nakon stravičnih napada na Uskrs i sigurnosne operacije Šri Lanke koja je u tijeku odlučio sam ažurirati savjete za britanske državljane o putovanju na Šri Lanku, preporučivši im da tamo ne idu osim ako moraju", rekao je britanski ministar vanjskih poslova Jeremy Hunt.

BBC piše kako je među 359 poginulih u samoubilačkim napadima na crkve i hotele osam Britanaca.

Ministarstvo državljane savjetuje da budu na oprezu, prate razvoj događaja i slušaju savjete lokalnih snaga sigurnosti i hotelskog osoblja.

Preporučuje im se izbjegavanje javnih mjesta na kojima se okuplja puno ljudi, velikih skupova i bilo kakvih prosvjeda, piše BBC.

Savjetuje se i izbjegavanje putovanja tijekom policijskog sata i održavanje kontakata s obiteljima i prijateljima kako bi znali planove putnika.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo