SKANDAL U FRANCUSKOJ

'NARAVNO DA ĆEŠ UMRIJETI, SVI ĆEMO' Procurio šokantan razgovor djelatnice Hitne pomoći i djevojke u agoniji. Nekoliko sati poslije Naomi (22) je umrla

 
 Facebook

Francuska javnost ostala je u potpunom šoku nakon što je jedan lokalni portal objavio snimku razgovora djelatnice Hitne pomoći i djevojke koja je nekoliko sati poslije umrla. Na snimci se jasno čuje kako Naomi Musenga (22) preko mobitela pokušava objasniti ženi da je u velikim bolovima i da bi mogla umrijeti, ali s druge strane operatorica cijelu dramu nije shvatila ozbiljno, pa čak se u jednom trenutku ismijava djevojci u agoniji.

- Strašno me boli trbuh, umrijet ću... - jedva je izgovorila mlada Naomi djelatnici Hitne pomoći u Strasbourgu, ali s druge strane linije stigao je neočekivani odgovor.

- Umrijet ćeš jednog dana kao i svi ostali...

Cijeli slučaj datira iz prosinca prošle godine, ali tek sada je procurila snimka razgovora nakon čega je morala reagirati i francuska ministrica zdravstva Agnès Buzyn. Nakon što je preslušala snimku koja traje tri minute, ministrica je obećala istragu oko cijelog slučaja.

Na samom početku snimke Musenga pokušava objasniti djelatnici u čemu je problem, ali s obzirom na to da je bila u velikim bolovima, sve je išlo sporo i zvučala je poprilično nerazgovijetno. Žena s druge strane linije za takvu vrstu razgovora očito nije bila raspoložena.

- Spustit ću ti slušalicu ako mi ne kažeš što se događa! - odbrusila je jadnoj djevojci.

- Boli me...

Nakon te rečenice operatorica poručuje Naomi da nazove drugi servis za pružanje pomoći (SOS Médecins) koji će se pobrinuti da joj pošalju liječnika kući.

- Pomozite mi, jako sam bolesna - nije odustajala Naomi, dok je žena s njom imala druge planove. Točnije, htjela je se što prije riješiti.

- Ne mogu ti pomoći, nemam pojma koji je problem. Uzmi papir i olovku i zapiši ovaj broj telefona...

Tu je razgovor završio, ali tu je bio tek početak drame Naomi Musenge. Ona je u agoniji zvala SOS Medecins, dok se djelatnice Hitne nastavljala zabavljati sa svojim kolegama na svom radnom mjestu. Na snimci se jasno čuje kako nastavlja ismijavati djevojku.

Naomi je na kraju uspjela dobiti servis SOS Médecins, ali liječnik joj je došao tek nakon pet sati.

Hitno je prevezena u bolnicu, gdje je pretrpjela srčani udar i nakon nekoliko sati umrla. Otkazali su joj organi uslijed hemoragičnog šoka, piše Le Monde.

Dan nakon što je objavljen transkript razgovora, Sveučilišna bolnica u Strasbourgu je suspendirala djelatnicu koja je radila na primanju poziva, a državno tužiteljstvo je otvorilo istragu.

- Bila je sama, molila je za pomoć, jasno je rekla da će umrijeti... Nitko ne bi smio umrijeti na takav način - rekla je Musengina starija sestra Louange.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 04:40