'OPTIMIZACIJA UPOTREBE ZRAKOPLOVA'

Nekoliko dana nakon što je Njemačka donijela paket mjera protiv klimatskih promjena, kancelarka i ministrica u SAD putuju odvojenim zrakoplovima

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 22.09.2019. u 15:55

German Chancellor Angela Merkel talks with German Defence Minister Annegret Kramp-Karrenbauer during the budget debate in the Bundestag, the lower house of parliament in Berlin, Germany September 11, 2019. REUTERS/Axel Schmidt
Axel Schmidt / REUTERS

Angela Merkel i Annegret Kramp-Karrenbauer

Nekoliko dana nakon što je vladajuća koalicija u Njemačkoj donijela paket mjera protiv klimatskih promjena, njemačka kancelarka Angela Merkel i ministrica obrane Annegret Kramp-Karrenbauer, ujedno i predsjednica CDU-a, gotovo istovremeno putuju u SAD odvojenim zrakoplovima.

Taj će potez izazvati kritike javnosti, budući da putovanje zrakoplovom ima negativne učinke na okoliš.

I Merkel i Kramp-Karrenbauer putuju u nedjelju. Kancelarka će prisustvovati Općoj skupštini UN-a u New Yorku, a ministrica obrane će se susresti s američkim kolegom Markom Esperom u Washingtonu.

Prvotno je planiran zajednički let delegacija, tako što bi Merkeličin Airbus A340 prvo bi sletio u New York, a nakon toga u Washington.

No, budući da se Kramp-Karrenbauer vraća u ponedjeljak, dan prije Merkel, vratit će se redovnom linijom, prenosi dpa.

Bild am Sonttag prenosi kako je ured kancelarke preporučio ministarstvu obrane da bi Kramp-Karrenbauer trebala putovati odvojeno.

"Prilikom planiranja putovanja nastojali smo optimizirati upotrebu zrakoplova", kazao je glasnogovornik ministarstva za taj tjednik, ali nije rekao koji je konkretan razlog promjene plana.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo