'VATRA I BIJES'

NEPOZNATI DETALJI ŽIVOTA DONALDA TRUMPA U BIJELOJ KUĆI Predsjednik urla na osoblje ako mu podignu majicu s poda, stavio si je lokot na spavaću sobu...

 REUTERS

Američki predsjednik Donald Trump i njegov bivši glavni strateg Steve Bannon bili su toliko bliski da su gotovo svaki dan večerali zajedno oko 18.30, otkriva eksplozivna nova knjiga o prvoj godini mandata u Bijeloj kući.

Ukoliko dvojica prijatelja nisu zajedno večerala, Trum bi se povukao u svoje odaje, gdje je navodno jeo cheeseburgere u krevetu, gledao televiziju i prijateljima se na telefonu žalio kako ga svi žele srušiti te kako nikome ne bi treba vjerovati.

Autor knjige Michael Wolf tvrdi da si je Trump dao instalirati još dva ekrana u svoju spavaću sobu. U to vrijeme njegova supruga Melania i sin Barron još uvijek su živjeli u New Yorku.

Također tvrdi da je Trump dodao lokot na vrata svoje sobe u prvi danima administracije, na žaljenje tajnih službi, te je vrištao na kućno osoblje koje je pospremalo sobu nakon njega.

- Ako je moja majica na podu, to je zato što želim da ostane na podu, navodno im je Trump govorio.

Trump je osoblju naredio da ne dira ništa, posebno ne njegovu četkicu za zube, zbog paničnog straha da bi mogao biti otrovan. Čak je sam skidao posteljinu i govorio spremačicama kada želi da se operu njegove plahte, tvrdi Wolff.

Ulomci Wolffove knjige objavljeni su u časopisu New York, ali pojedini dijelovi knjige cure i u drugim medijima koji su došli u posjed kopija.

Trumpova tranzicija u predsjednika nije prošla bez trzavica, a prvi je mjesec na čelu države obilježen njegovim velikim prosvjedima i nezdravom opsesijom o broju ljudi koji će nazočiti inauguraciji.

U knjizi se okriva i zašto Trump jede samo cheeseburgere iz McDonald'sa. To nije zato što mu se osobito sviđa njihovo meso, nego zbog straha od trovanja. U McDonaldsu je hrana prethodno pripremljena i nitko ne zna da dolazi u visoke političke krugove.

Trump se prijateljima na telefon također žalio zbog naslovnice časopisa Time na kojoj je Steve Bannon okarakteriziran kao predsjednik u sjeni.

- Što misliš koliko utjecaja na mene ima Steve Bannon? Nikakvoga!, urlaio je Trump na telefon.

Knjigu Michaela Wolffa "Vatra i bijes: "Unutar Trumpove Bijele kuće" sadrži više od 200 intervjua sa samim predsjednikom SAD-a, njegovim užim krugom te osobama iz američke administracije. U željno iščekivanoj knjizi Wolff secira Trumpov boravak u Bijeloj kući, sa svim skandalima, intrigama i kontroverznim potezima koji su obilježili dosadašnji tijek njegova mandata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:22