NATRAG U KAMERUN

NEŠTO JE TRULO U DRŽAVI DANSKOJ Bio je jedan od najboljih studenata, ali su ga nakon četiri godine protjerali iz države jer je previše radio!

 Screenshot: Youtube

Danska je protjerala stranog studenta natrag u Kamerun jer je premašio broj sati dopuštenih u okviru skraćenog radnog vremena, objavilo je u subotu sveučilište u Aarhusu. Marius Youbi (30), student inženjerstva, morao se vratiti u Kamerun 7. siječnja jer je dobio nalog da napusti Dansku najkasnije 8. siječnja.

Danska, koja ima jednu od najstrožih politika u području imigracije, pooštrila je propise u tom području zadnjih mjeseci kako bi odvratila strance da ondje traže posao. Marius Youbi radio je skraćeno radno vrijeme kao spremač kako bi financirao svoj studij, a prigovorilo mu se da je povremeno radio više od 15 sati tjedno na koje je imao pravo. Sveučilište je zatražilo od imigracijskih službi da preispitaju svoju odluku, ali uzalud, rekao je glasnogovornik Anders Correll.

Rektor Biran Bech Nielsen uputio je u prosincu pismo administraciji navodeći da je "Youbi jedan od najboljih studenata". Glasnogovornik danske agencije za imigraciju Jesper Wodschow Larsen istaknuo je da je odluka donesena "u skladu s važećim propisima".

U intervjuu za danski radio neposredno pred odlazak u Kamerun Marius Youbi je izjavio da je "tužan i žalostan" te da je njegov četverogodišnji rad "otišao u vjetar". "Napravio sam nešto u Danskoj. Imao sam puno prijatelja...", požalio se nesretni student.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:18